Κόσμος

Καθολική Εκκλησία: Τουλάχιστον 166 ακόμη παιδιά είχαν πέσει θύματα ιερέων

Μία νέα έρευνα, προσθέτει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς της Καθολικής εκκλησίας στο Κολοράντο των ΗΠΑ, στην ήδη μακρά λίστα της παιδεραστίας.

Τουλάχιστον ακόμη 166 παιδιά έχουν δεχθεί σεξουαλική επίθεση από 43 ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια επτά δεκαετιών συστηματικής κακοποίησης στο Κολοράντο των ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε νέα έρευνα.

Το νεότερο θύμα ήταν ένα κορίτσι ηλικίας 5 ετών που βιάστηκε από έναν ιερέα που επισκέφθηκε το σχολείο της. Ο ιερέας είπε ότι δήλωσε ότι θα ήταν θανάσιμη αμαρτία, έγραψε το Denver Post. H Colorado Sun πρόσθεσε, πως χρειάστηκαν σχεδόν 20 χρόνια για να σταματήσει η εκκλησία τη δράση του ιερέα που ασελγούσε σε ανήλικους, ενώ πάνω από τα μισά παιδιά, επλήγησαν σεξουαλικά μετά την ενημέρωση της μητρόπολης για τους κληρικούς-θύτες.

Η έκθεση των 263 σελίδων βγήκε αυτή την εβδομάδα, οκτώ μήνες μετά την ενέργεια της Αρχιεπισκοπής του Ντένβερ, και των επισκοπών του Pueblo και του Κολοράντο Σπρινγκ να ανοίξουν τα αρχεία προσωπικού τους στους ανακριτές.

Τα θύματα ως επί το πλείστον, ήταν αγόρια ηλικίας 11-14 ετών την εποχή εκείνη, ενώ οι περισσότερες υποθέσεις είχαν στοιχειοθετηθεί εδώ και δεκαετίες.

Denver Cathedral

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ