Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Καθηγητής Γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Γρίβας: “Συνθήκες μειωμένης κυριαρχίας στα νησιά επιδιώκει με το μεταναστευτικό η Τουρκία” (βίντεο)

Ο αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας, για τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει το θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Όχι απλά ως εργαλείο, αλλά ως κανονικό όπλο…

Ο κ.Γρίβας κάνει λόγο για προσπάθεια διαμόρφωσης συνθηκών “μειωμένη κυριαρχίας” σε νησιά του Αιγαίου. Προσπάθεια η οποία γίνεται όπως λέει και με τις ανεξέλεγκτες ροές προσφύγων και μεταναστών στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Μιλά στο Militaire.gr, για την κοντόφθαλμη Ευρώπη αλλά και για τους Αμερικανούς από τους οποίους πολλοί αναμένουν πολλά στην Αθήνα. Μάλλον μάταια.

Εξηγεί το παιχνίδι που παίζει ο Ερντογάν “σ΄ έναν πολυπολικό κόσμο”, τον οποίο φαίνεται ότι η ελληνική διπλωματία δεν έχει ακόμη αντιληφθεί. Ίσως γι΄ αυτό παρουσιάζει ακόμη σημάδια έντονου “ραγιαδισμού”.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής της ΣΣΕ, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα ζητήματα ενισχύοντας την εθνοκεντρική διάσταση της εξωτερικής της πολιτικής.

Επίκαιρα όσα λέει, με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μ.Πομπέο στην Αθήνα…

 

https://www.youtube.com/watch?v=1PecjLgqEOc&feature=youtu.be

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...