Κόσμος

Ιταλοί πιλότοι κάνουν «ποδαρικό» στα F-35 με εντυπωσιακή άσκηση ετοιμότητας (βίντεο)


Έξι μαχητικά F-35 της Ιταλικής πολεμικής αεροπορίας προχώρησαν σε άσκηση ετοιμότητας, για να τεστάρουν τον χρόνο που μπορούν να ανταποκριθούν σε πιθανή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα αμερικανικά stealth μαχητικά F-35 έχουν εδώ και καιρό κατακλύσει την Ευρώπη, με τις περισσότερες χώρες του ΝΑΤΟ να έχουν είτε εξοπλιστεί, είτε συμφωνήσει να εξοπλιστούν, τα αεροσκάφη. Μία από αυτές είναι και η Ιταλία. Οι πιλότοι της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας έκαναν «ποδαρικό» στα μαχητικά στη συγκεκριμένη άσκηση ετοιμότητας.

Δείτε βίντεο με τους Ιταλούς πιλότους να αποδεικνύουν την ετοιμότητα τους:
https://www.youtube.com/embed/AvRPOBMHZ-I

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Λορέντσο Γκερίνι δήλωσε νωρίτερα τον Οκτώβριο πως η κυβέρνηση υπέγραψε τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα του μαχητικού αεριωθουμένου F-35.

«Η ανανέωση του στόλου μας είναι μια ανάγκη που δεν μπορεί να αναβληθεί», δήλωσε ο Γκερίνι, μέλος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος (PD), σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Corriere della Sera.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η συμμετοχή της Ιταλίας στο πρόγραμμα του F-35 ανταποκρίνεται στους στόχους της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας του στρατιωτικού εργαλείου», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ