Μέση Ανατολή

Ισχυρή έκρηξη κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Βαγδάτη

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν εντός της λεγόμενης «Πράσινης Ζώνης» της Βαγδάτης μετά από μια επιδρομή με πυραύλους που έλαβε χώρα κοντά στην τουρκική πρεσβεία.

 

Σύμφωνα με μεταφρασμένα tweets από το σαουδικό κανάλι ειδήσεων Al Arabiya, ο πρώτος πύραυλος «προσγειώθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης», ενώ ο δεύτερος «προσγειώθηκε κοντά στην γέφυρα Al-Harthiya», η οποία βρίσκεται κοντά στην περιοχή.

https://twitter.com/AlArabiya_Brk/status/1179548535592759296

Το Reuters ανέφερε ότι ένας Ιρακινός στρατιώτης επιβεβαίωσε την έκρηξη, αλλά δεν προσέφερε περισσότερες πληροφορίες.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Αντέλ Αμπντούλ Μαχντί εξέδωσε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη της Βαγδάτης μετά από το θάνατο επτά ατόμων και τον τραυματισμό περισσότερων από 400 ατόμων που σχετίζονται με αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα στο Ιράκ τις τελευταίες δύο ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο Ιρακινός πρωθυπουργός κάλεσε «όλα τα οχήματα και τα άτομα να απαγορεύονται πλήρως να μετακινούνται», από τις 05:00 και μετά, ανέφερε το BBC. Εξαιρέθηκαν οι ταξιδιώτες, τα ασθενοφόρα, οι δημόσιοι υπάλληλοι και άλλες ειδικές περιπτώσεις.

Μια παρόμοια επιδρομή δύο ρουκετών συνέβη την περασμένη Δευτέρα στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, ενώ τον Μάιο, ένας άλλος πύραυλος συνετρίβη κοντά στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ