Κόσμος

Ισραηλινός στρατηγός: «Περπατάμε στις "μύτες των ποδιών μας" για να μην καταρρίψουμε κατά λάθος ρωσικό αεροσκάφος»


Η παρουσία του Ισραήλ όσο και της Ρωσίας στη Συρία είναι έντονη και όπως αναφέρει Ισραηλινός στρατηγός, είναι δύσκολο καιν θέλει προσοχή για να μην καταρριφθεί κατά λάθος κάποιο ρωσικό αεροσκάφος.

Ισραήλ και Ρωσία έχουν έντονη δραστηριότητα και παρουσία στη Συρία και αυτό πολλές έχει προκαλέσει εντάσεις, που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για το Τελ Αβίβ.

Η Ρωσία βρίσκεται στη Συρία για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και στήριξης της νόμιμης κυβέρνησης του Μπασάρ Αλ Άσσαντ, ενώ το Ισραήλ βομβαρδίζει τις φιλο-ιρανικές οργανώσεις.

Ένα χρόνο περίπου πριν, το Σεπτέμβριο του 2018, συριακά S-200 κατέρριψαν -κατά λάθος- ένα ρωσικό Il-20 με 15 άτομα πλήρωμα το οποίο βρισκόταν λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Συρίας κατευθυνόμενο για προσγείωση στη βάση Χμειμίμ.

Η Ρωσία είχε κατηγορήσει το Ισραήλ ότι χρησιμοποίησε την παρουσία του ρωσικού αεροσκάφους, για να καλύψει τα δικά της μαχητικά αεροσκάφη τα οποία πραγματοποιούσαν επιδρομή στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα να ξεγελαστεί η συριακή αεράμυνα και να ρίξει το ρωσικό αεροσκάφος.

Τώρα ο Ισραηλινός στρατηγός Dror Shalom επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ότι το Ισραήλ αποφεύγει με κάθε τρόπο τη σύγκρουση με τη Ρωσία, μετά την κατάρριψη του ρωσικού Il-20.

«Έχουμε ένα πολύ ευαίσθητο διάλογο με τους Ρώσους», λέει ο Ισραηλινός ανώτατος στρατιωτικός σε συνέντευξή του στην ισραηλινή εφημερίδα Hayom daily:

«Δεν θέλουμε σύγκρουση μαζί τους, αλλά επίσης αντιλαμβάνονται πόση ζημιά μπορούμε να κάνουμε.

Ξέρουν ότι δεν είμαστε κορόιδα.

Εντούτοις, από τότε, είμαστε πολύ παρά πολύ προσεκτικοί, σχεδόν περπατάμε στις μύτες των ποδιών μας για να μην έχουμε επεισόδια, αλλά από ότι ξέρω και μπορώ να πω έχουμε ένα βαθμό ελευθερίας κινήσεων πάνω από τη Συρία».

Ο ίδιος απέφυγε να αποδώσει κάποια ευθύνη στη Ρωσία λέγοντας πως στο τέλος της ημέρας όλα το θέμα που μας αφορά είναι για το Ιράν και τη βοήθεια που παρέχει στη Χεζμπολάχ.

 
https://twitter.com/SputnikInt/status/1179434060428582912?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης