Κόσμος

Ιρανός βουλευτής: Υπάρχουν αποδείξεις για ανάμειξη ΗΠΑ - Ισραήλ - Σ. Αραβίας στην επίθεση στο τάνκερ

Υπάρχουν «ντοκουμέντα και αποδείξεις» για ανάμειξη διάφορων κυβερνήσεων στην πρόσφατη επίθεση στο τάνκερ Sabiti, τόνισε μέλος της επιτροπής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής της ιρανικής βουλής, σημειώνοντας ότι θα σταλούν στα Ηνωμένα Έθνη.

Τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία κατηγορεί βουλευτής του Ιράν για την πρόσφατη επίθεση στο ιρανικό τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ δεσμεύεται να παραπέμψει το θέμα στα Ηνωμένα Έθνη.

Συγκεκριμένα, ο Αμπολφαζί Χασάν Μπειγκί που είναι μέλος της επιτροπής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής της βουλής του Ιράν, υποστήριξε ότι στιγμιότυπα που έχουν καταγράψει κάμερες του τάνκερ παραπέμπουν σε αυτές τις τρεις χώρες.

«Υπάρχει πληθώρα από ντοκουμέντα και αποδείξεις για ανάμειξη διάφορων κυβερνήσεων στην επίθεση σε βάρος του ιρανικού πετρελαιοφόρου και θα παρουσιαστούν στα Ηνωμένα Έθνη και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε ο βουλευτής, σημειώνοντας ότι όποιος είναι πίσω από την επίθεση πρέπει να «πληρώσει το τίμημα» των πράξεών του.

Το ιρανικό τάνκερ Sabiti δέχθηκε επίθεση, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στην Ερυθρά Θάλασσα μόλις 100 χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τάνκερ επλήγη από δύο πυραύλους που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές με αποτέλεσμα τη διαρροή πετρελαίου.

Η Σαουδική Αραβία έχει αρνηθεί ότι διαδραμάτισε κάποιο ρόλο στο περιστατικό, ενώ οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...