Πολιτική

Ικανοποίηση ελληνικής κυβέρνησης για τη μη επιβολή δασμών σε ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σε συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ ζήτησε, επίσης, να μην ισχύσουν οι αυξήσεις 25% στις κομπόστες.

Tην ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για τη μη επιβολή δασμών στο ελαιόλαδο και στις βρώσιμες ελιές από την αμερικάνικη πλευρά, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σε συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος συνοδευόταν από τον εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας.

Ο υπουργός ζήτησε, επίσης, να μην ισχύσουν οι αυξήσεις 25% στις κομπόστες, καθώς, όπως ανέφερε, η παραγωγή είχε ήδη συγκομισθεί με βάση τα πρότυπα της αμερικανικής αγοράς και το οικονομικό πλήγμα θα είναι μεγάλο.

Εξαίρεση

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης, σε tweet του μετά τη συνάντηση, έκανε λόγο για συνέχεια του στρατηγικού διαλόγου που έχει ξεκίνησε μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

https://twitter.com/USAmbPyatt/status/1185193443208945664?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1185193443208945664&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.tanea.gr%2F2019%2F10%2F18%2Fpolitics%2Fgovernment%2Fikanopoiimeni-i-elliniki-kyvernisi-apo-ti-mi-epivoli-dasmon-se-elaiolado-kai-elies-apo-tis-ipa%2F

Παράλληλα, σημείωσε ότι συζητήθηκαν «εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες, πιθανότητες για εκτεταμένη πρόσβαση στην αμερικανική αγορά», ενώ μίλησε επίσης για «θετικά αποτελέσματα από την απόφαση των ΗΠΑ να μην επιβάλλουν δασμούς στο ελληνικό ελαιόλαδο».

Υπενθυμίζεται πως αυτή η συνάντηση είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς είχε προηγηθεί αυτή της 31ης Ιουλίου, στην πρεσβευτική κατοικία.

Είχαν τεθεί και πάλι το θέμα επιβολής δασμών από την αμερικανική πλευρά, αλλά και η συνεργασία του αμερικανικού πανεπιστήμιο Rutgers με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία, Νέα Γενιά», το οποίο εκτελείται με δωρεά του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...