Πολιτική

Θ.Παπαχριστόπουλος: «Επιβάλλεται Μητσοτάκης και Τσίπρας να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για το προσφυγικό»

«Επιβάλλεται Μητσοτάκης και Τσίπρας να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για το προσφυγικό», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαχριστόπουλος σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο ΕΛΛΑΔΑ 94,3 ο κ Παπαχριστόπουλος σημείωσε ότι το προσφυγικό δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση και τόνισε ότι «πρέπει όλα τα κόμματα να καθίσουμε να δούμε τι θα κάνουμε σε ένα εθνικό θέμα όπως αυτό ώστε να πιέσουμε την Ευρώπη».

Χαρακτηριστικά ανέφερε «τους πρόσφυγες δεν τους φέρνει ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Τσίπρας. είναι εθνικό θέμα. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις των πολιτών όταν δίπλα στην πόρτα τους θα έχουν πρόσφυγες και πρώτος εγώ το λέω ότι όλοι μας θέλουμε την ησυχία μας αλλά τι μπορούμε να κάνουμε να μην τους δεχτούμε;» και κατέληξε ότι στο θέμα χρειάζεται να υπάρξει σύνεση και προσοχή επιβάλλεται η εθνική συνεννόηση.

Τέλος Νοεμβρίου 20.000 μετανάστες θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα

Την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τους βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης , Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το άσυλο και το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Μεταξύ άλλων ο κ.Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μεταφερθεί από τα νησιά στην ενδοχώρα 20.000 άνθρωποι. Ξεκαθάρισε βέβαια πως θα είναι οικογένειες, ότι θα γίνει ισοκατανομή και θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και σε δομές που θα έχουν τις στοιχειώδεις υποδομές και θα πληρούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ