Κόσμος

Θυμηθείτε την! Αυτήν στηρίζει ο Σόρος για πρόεδρο των ΗΠΑ

Ως την υποψήφια με τα περισσότερα προσόντα για να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσίασε ο Τζορτζ Σόρος την γερουσιαστή Elizabeth Warren... Κι όταν το λέει ο Σόρος, απλά κρατήστε το όνομα!!

Αναφορικά, λοιπόν, με τις εκλογές για το 2020 στις ΗΠΑ σε μια ευρεία συνέντευξη στους New York Times, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος προέβλεψε ότι η γερουσιαστής Elizabeth Warren της Μασαχουσέτης θα είναι η υποψήφια για το δημοκρατικό κόμμα που θα αντιμετωπίσει τον Trump το 2020.

"Έχει εμφανιστεί ως το ξεκάθαρο πρόσωπο για να νικήσει", είπε. "Δεν παίρνω μια δημόσια στάση, αλλά πιστεύω ότι είναι η πλέον κατάλληλη για να είναι πρόεδρος".

Ο Σόρος πρόσθεσε σύντομα ότι τα σχόλιά του δεν ήταν επικύρωση της Warren, λέγοντας "Δεν επικροτώ κανέναν επειδή θέλω να συνεργαστώ με οποιονδήποτε", είπε προσθέτοντας "δεν εκφράζω τις απόψεις μου γενικά γιατί πρέπει να ζήσω με όποιον επιλέξει το εκλογικό σώμα "

Όταν ο Andrew Ross Sorkin των Times επεσήμανε ότι οι εξαιρετικά πλούσιοι, συμπεριλαμβανομένων των "λύκων" της Wall Street, πιστεύουν ότι η φορολογία της Warren για τα πλούσια και αυστηρά ρυθμιστικά σχέδια για τις τράπεζες θα αποτελούσε γιγαντιαία απειλή για το "καπιταλιστικό σύστημα στο οποίο έκανε τα πλούτη του" ο Σόρος διαφώνησε επαναλαμβάνοντας την υποστήριξή του σε φόρο περιουσίας. Κάτι για το οποίο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σας έχει προειδοποιήσει εδώ και μήνες (Διαβάστε εδώ)

"Είμαι υπέρ της φορολόγησης των πλουσίων", δήλωσε ο Σόρος, "συμπεριλαμβανομένου φόρου περιουσίας."

Πάντως, ο Σόρος προσπάθησε να αποκρούσει την ιδέα ότι αυτός και οι υπόλοιποι στη Wall Street είχαν την πολιτική δύναμη και επιρροή που τους αποδίδεται συχνά.

"Υπάρχουν περισσότεροι κύριοι δρόμοι στην Αμερική από ό, τι υπάρχουν στην Wall Street. Δεν νομίζω λοιπόν ότι η Wall Street, εκτός από την πηγή χρημάτων, θα έχει το δρόμο της στην επιλογή του προέδρου. "- New York Times

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ