Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Τη νέα πτέρυγα του Εβραϊκού Μουσείου εγκαινίασε ο Παυλόπουλος (βίντεο)

«Οι κίνδυνοι του φασισμού δεν έχουν περάσει» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος που εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι το Εβραϊκό Μουσείο, όπως και το υπό ανέγερση στη Θεσσαλονίκη, Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος θα λειτουργήσει για την αναγκαία εγρήγορση της συνείδησης απέναντι στο φασισμό, καθώς, όπως είπε οι κίνδυνοι δεν έχουν περάσει.

https://youtu.be/T-GhU2d2mN4

«Οι δυνάμεις του κακού ελλοχεύουν κι αυτό το βλέπουμε πολύ στην Ευρώπη», τόνισε και πρόσθεσε ότι ακραίες ομάδες μέσα από προσχηματικές ιδεολογίες κρύβουν το αβγό του φιδιού που έχει στόχο να πλήξει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. «Οι ανισότητες και η έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης δημιουργούν ύποπτους σωτήρες που στην πραγματικότητα είναι εχθροί της Δημοκρατίας. Όσες εκδηλώσεις και να κάνουμε, αν δεν εξαλείψουμε τις αιτίες αυτές, δε θα καταφέρουμε τίποτα», ανέφερε ο ίδιος.

https://youtu.be/eZiOazCcGPA

Σαλτιέλ: «Η νέα γενιά των Εβραίων απέκτησε ελληνική ψυχή»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Δαυίδ Σαλτιέλ, ευχαρίστησε τον πρόεδρο για παρουσία του, η οποία, όπως είπε, «αντανακλά τη συμβολή του στην αντιμετώπιση αντισημιτισμού». Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην τρισχιλιετή εβραϊκή παρουσία στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως «η νέα γενιά των Εβραίων απέκτησε ελληνική ψυχή και πολέμησε στην αντίσταση μέχρι τον αφανισμό της κατά το Ολοκαύτωμα, που απάλειψε επίσης κειμήλια και μνήμες». Ο κ. Σαλτιέλ επισήμανε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο μη κρατικό μουσείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ το επόμενο βήμα της κοινότητας είναι η δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας πρόσφερε στον κ. Παυλόπουλο πλακέτα με αποτύπωση της μακέτας του Μουσείου Ολοκαυτώματος και στη συνέχεια τον ξενάγησε στη νέα πτέρυγα.

Η εκδήλωση άνοιξε με έναν ψαλμό κι ένα σεφαραδίτικο τραγούδι από κουαρτέτο εγχόρδων με την υψίφωνο Μαριάντζελα Χατζησταματίου, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Κωστή Παπάζογλου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...