Εκκλησία

Θεσσαλονίκη: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε με Ίμβριους

Oι συντοπίτες του Οικουμενικού Πατριάρχη, που ζουν στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Οι Ίμβριοι, του αφιέρωσαν μια τούρτα για τα πενήντα χρόνια ιεροσύνης, που συμπληρώνονται αύριο.

Με Ίμβριους που ζουν στη Θεσσαλονίκη και με απογόνους τους συναντήθηκε το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε κατάστημα ψιλικών και τροφίμων, το οποίο διατηρεί νεαρός επιχειρηματίας με καταγωγή από την Ίμβρο, στην οδό Γαμβέτα, στη Θεσσαλονίκη.

Τον κ. Βαρθολομαίο, τον οποίο συνόδευε ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, υποδέχθηκαν θερμά μέλη της Ένωσης Ιμβρίων Μακεδονίας - Θράκης, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Ένωσης, Παύλος Σταματίδης και ο γραμματέας της Γιώργος Κομνηνάρας, καθώς και παλιοί φίλοι του Οικουμενικού Πατριάρχη, γεννημένοι στην Ίμβρο. Ο κ. Βαρθολομαίος συνομίλησε μαζί τους και τους έδωσε τις ευχές του.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, καθώς οι συντοπίτες του, του αφιέρωσαν μια τούρτα για τα πενήντα χρόνια ιεροσύνης, που συμπληρώνονται αύριο, αφού χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στις 19.10.1969.

Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε για να παραστεί στα εγκαίνια έκθεσης εικαστικών στην αίθουσα τέχνης της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ