Αυτοδιοίκηση

Θεσσαλονίκη: Επιστρέφουν οι προτομές των 6 Μακεδονομάχων που είχε πετάξει ο Μπουτάρης!

Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται να τοποθετηθούν στη νέα τους θέση, σε χώρο πρασίνου μεταξύ των οδών Εθνικής Αμύνης, Παύλου Μελά και Στρατηγού Τσιρογιάννη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι έξι προτομές των Μακεδονομάχων, που είχαν αφαιρεθεί από την ομώνυμη πλατεία, λόγω των έργων του Μετρό.

Το θέμα των προτομών των Μακεδονομάχων είχε θίξει στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας και γίνονται προσπάθειες από την πλευρά της διοίκησης, ώστε η τελετή επανατοποθέτησης να πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου.

Ήδη, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, εγκρίθηκε η δωρεά τριών ειδικών βάσεων μαρμάρου από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Απόγονων Μακεδονομάχων “Ο Παύλος Μελάς”, καθώς οι βάσεις τριών προτομών διασώζονται, ενώ οι άλλες τρεις έχουν καταστραφεί και χρειάζεται να κατασκευαστούν καινούργιες.

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στην προσεχή του συνεδρίαση, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, θα κληθεί να εγκρίνει τη χωροθέτηση και τις εργασίες τοποθέτησης των έξι προτομών στη νέα τους θέση, απέναντι από τον Λευκό Πύργο, η οποία θα είναι προσωρινή έως ότου αποκατασταθεί η πλατεία Μακεδονομάχων.

Η τοποθέτηση των προτομών έχει λάβει τόσο τις εγκρίσεις της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και όλες οι απαραίτητες εργασίες αναμένεται να “τρέξουν” από την 1η Νοεμβρίου με προοπτική να ολοκληρωθούν μέσα σε διάστημα πέντε ημερών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ