Κόσμος

Θάνατος αλ-Μπαγκντάντι: Αυτοί είναι οι δύο επικρατέστεροι διάδοχοι για την ηγεσία του ISIS

Σενάρια για τα πρόσωπα που θα διαδεχθούν τον αλ-Μπαγκντάντι, διερευνούν τα αραβικά ΜΜΕ.

Το αραβικό δίκτυο «Al Mayadeen» μετέδωσε ότι επικρατέστεροι διάδοχοι του αλ-Μπαγκντάντι στην ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους είναι οι δύο βοηθοί του.

Οι δύο βοηθοί του, Αμπού Αμπντέλ Ραχμάν αλ-Ζεζράουι και Αμπού Οσμάν αλ-Φαράνσι, είναι οι επικρατέστεροι για να διαδεχθούν τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι στην ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους.

Η φημολογία περί διαδοχής πυροδοτήθηκε από ρεπορτάζ του αραβικού δορυφορικού δικτύου «Al Mayadeen», λίγα λεπτά μετά την επιβεβαίωση της είδησης του θανάτου του επικεφαλής του Χαλιφάτου.

Την ίδια ώρα, το αραβικό δίκτυο μετέδωσε ότι η αμερικανική επιχείρηση για την «εξολόθρευση» του Μπαγκντάντι είχε αναβληθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, καθώς οι αμερικανικές αρχές είχαν πληροφορίες περί παρουσίας αμάχων (σ.σ. παιδιών και γυναικών).

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση του θανάτου του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ανακοινώθηκε λίγο νωρίτερα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Προηγήθηκε νυχτερινή επιχείρηση των ΗΠΑ στη βόρεια Συρία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ηγέτης του ISIS εντοπίστηκε σε υπόγειο τούνελ.

Στη συνέχεια, όπως γνωστοποίησε η Ουάσιγκτον, ο αλ-Μπαγκντάντι ενεργοποίησε τη ζώνη εκρηκτικών, με την οποία ήταν ζωσμένος, με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...