Πολιτική

Η ψαρωτική πράκτορας του FBI, «σκιά» του Πομπέο στο Μαξίμου (εικόνες)

Στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου (05.10.2019), ο Μάικ Πομπέο έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, ενώ κατά την άφιξη του Πομπέο στο Μέγαρο Μαξίμου, τα βλέμματα τράβηξε μία πράκτορας του FBI, η οποία ήταν η… σκιά του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Μάικ Πομπέο στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, και στη συνέχεια είχαν μια χαλαρή συζήτηση στον προθάλαμο, όπου βρίσκονταν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, και μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας.

https://youtu.be/jp2zyxeqTbo

Τι σημαίνει η αναθεωρημένη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ

Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι η υπογραφή της νέας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ σηματοδοτεί τη διεύρυνση κι ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, δημιουργώντας μια ομπρέλα ασφαλείας πάνω από την Ελλάδα κι ενώ το ενδιαφέρον των ΗΠΑ στρέφεται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ευρύτερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά με διάθεση – φαινομενικά τουλάχιστον – να στηρίξουν συμμάχους απέναντι στην Τουρκία, που παρουσιάζει μια αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική κι έχει ήδη απομακρυνθεί από την Ουάσιγκτον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...