Κόσμος

Η Τζοκόντα επέστρεψε στη αρχική της θέση στο μουσείο του Λούβρου – Φυλάσσονταν αλλού λόγω εργασιών

Σε μια ανακαινισμένη αίθουσα στο μουσείο του Λούβρου επέστρεψε η Τζοκόντα, το έργο τέχνης του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Ο πίνακας φυλάσσονταν για δύο μήνες στην «Galerie Medicis» λόγω εργασιών, αλλά από χθες βρίσκεται και πάλι στην φυσική της θέση. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το μουσείο, ο χώρος θα μπορεί να δέχεται καλύτερα την ροή των επισκεπτών εκεί όπου είναι τοποθετημένος, απέναντι από τον μεγαλύτερο πίνακα του μουσείου, Τον γάμο στην Κανά, του Πάολο Βερονέζε, όπου βρισκόταν και πριν.

Ο πίνακας του ζωγράφου από την Τοσκάνη μεταφέρθηκε από τη «Galerie Medicis» στην «Salle des Etats», την αίθουσα που δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες. Ο χώρος είχε κλείσει καθώς η διοίκηση του μουσείου αποφάσισε να βάψει τους τοίχους της με το μπλε της νύχτας, ώστε να αναδεικνύεται η ζωηρότητα των χρωμάτων των έργων που την κοσμούν.

Η Τζοκόντα, ο εμβληματικός πίνακας του Λούβρου, που από το 2005 εκτίθεται πίσω από θωρακισμένη προθήκη είναι, μαζί με την Αφροδίτη της Μήλου και τη Νίκη της Σαμοθράκης, ένα από τα αριστουργήματα του μεγαλύτερου μουσείου του κόσμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...