ΗΠΑ

Η Πελόζι χαρακτήρισε «απάτη» τη συμφωνία για κατάπαυση πυρός με την Τουρκία

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνησή του, πανηγυρίζουν για την επίτευξη συμφωνίας μιας προσωρινής κατάπαυσης του πυρός στη Συρία από τους Τούρκους, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, χαρακτήρισε «απάτη» την εν λόγω συμφωνία!

Μάλιστα, μαζί της συμφώνησε και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, τονίζοντας σε ανακοίνωση πως οι ΗΠΑ έκαναν μόνο παραχωρήσεις υπέρ της Τουρκίας.

«Αυτή η συμφωνία υπονομεύει την αξιοπιστία της εξωτερικής πολιτικής της Αμερικής και στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα στους συμμάχους και στους αντιπάλους μας, ότι δεν μπορούν να εμπιστεύονται τον λόγο μας. Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν έκανε καμία παραχώρηση, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ του τα έδωσε όλα», κατήγγειλαν οι Πελόσι και Σούμερ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες τους.

Κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών διεμήνυσαν ότι στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα διεξαχθεί ψηφοφορία για το πακέτο οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, το οποίο εισηγήθηκαν στελέχη των Δημοκρατικών αλλά και των Ρεπουμπλικάνων, μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ