Εκκλησία

Η Παναγία των Βράχων: Το εκκλησάκι που βρίσκεται σαν αετοφωλιά μέσα σε έναν βράχο (βίντεο)

Σε μικρή απόσταση από το Ναύπλιο και κοντά στην παραλία του Καραθώνα, στην άκρη ενός απόκρημνου βράχου, βρίσκεται η Παναγία των Βράχων ή Παναγία η Κατακεκρυμμένη.

Κάμερα τοποθετημένη σε drone κατέγραψε όμορφα πλάνα από την περιοχή.

Το εκκλησάκι εικάζεται ότι χτίστηκε περί τον 15ο αιώνα και θεωρείται από τα παλαιότερα ασκητήρια της περιοχής. Στο εσωτερικό του Ναού υπάρχει αγιογραφία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή που φέρει ημερομηνία 1609 μ.Χ.

Βάσει μαρτυριών παλαιότερων κατοίκων της περιοχής, ο ναός αποτελούσε μετόχι της Ιερής μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που βρίσκεται σε κοντινή περιοχή. Εκεί κατέβαιναν οι μοναχοί για να προστατευθούν από διάφορες επιδρομές ληστών και πειρατών, καθώς είναι δύσκολη η πρόσβαση. Γι’ αυτό το λόγο το εκκλησάκι διαθέτει πολεμίστρες και μοιάζει με μικρό κάστρο.

Μάλιστα, λέγεται ότι πίσω από το ιερό υπάρχει μία στενή σήραγγα η οποία καταλήγει στην άλλη πλευρά του βουνού, ενώ σε κρύπτη εντός του ιερού έχουν βρεθεί παλιές εικόνες αλλά και μια κασέλα με οστά ενός μοναχού που διέμενε στο ασκητήριο.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια την εκκλησία συντηρούσαν οι υποδηματοποιοί του Ναυπλίου, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου το επάγγελμα εξαφανίστηκε κι έτσι η συντήρηση της εκκλησίας πέρασε στον ιερό ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

https://youtu.be/LfyCGrnz1IA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...