Κόσμος

Η απάντηση ενός Κούρδου στον Τραμπ: «Ο παππούς μου πολέμησε στη Νορμανδία! Ήρθε η ώρα να σταματήσετε τον Ερντογάν»


Η απάντηση ενός Κούρδου στον Αμερικανό Πρόεδρο, συγκλονίζει. Επισύναψε φωτογραφία από την απόβαση στην Ομάχα και τάγκαρε τον Αμερικανό πρόεδρο στο Twitter.

 

Με μία αστεία, το λιγότερο, δικαιολογία προσπάθησε ο Ντόναλντ Τραμπ να υπερασπιστεί της απόφασης περί εγκατάλειψης των Κούρδων στο έλεος του Θεού, μιας και ο Αλλάχ είναι μεγάλος αλλά σε αυτές τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μάλλον θα παίξει διπλό στο στοίχημα τους Τούρκους, για να τα... κονομήσει.

 

Ο Τραμπ που υποστήριξε ότι του αρέσουν οι Κούρδοι, επειδή όπως επισήμανε πολέμησαν για λογαριασμό των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό όμως έγινε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, διότι ήθελαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους «τα εδάφη τους», για ίδιο συμφέρον.

 

Οι Κούρδοι -έθνος που δεν διαθέτει Κράτος- «δεν μας βοήθησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία», υποστήριξε Αμερικανός πρόεδρος.

 

Στο άκουσμα αυτών των δηλώσεων, Κούρδος που ζει και εργάζεται στην Ελβετία ως προγραμματιστής, ανέβασε μία φωτογραφία στο twitter από την απόβαση στη Νορμανδία, ταγκάροντας τον Ντόναλντ Τραμπ. Στην εικόνα ένα βελάκι δείχνει πεζοναύτη πριν να πατήσει στην παραλία της Ομάχα.

 

«Κύριε πρόεδρε, ο στρατιώτης στη φωτογραφία είναι ο Κούρδος παππούς μου, ο οποίος πολέμησε στο πλευρό των Αμερικανών στη Νορμανδία! Εντάξει; Τώρα είναι ώρα να σταματήσετε τον Ερντογάν», έγραψε ο Αζί Γιάγια προς τον Αμερικανό πρόεδρο, σε ένα tweet με χιλιάδες θεάσεις και retweets.

 

Φυσικά αν είναι αλήθεια ή ψέμα μόνο αυτός ξέρει. Υπάρχει όμως τόσο μεγάλη κατακραυγή για τη στάση του Τραμπ που όπως λέει και ο λαός, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

 

Mr President @realDonaldTrump,
"The Soldier on the picture is my kurdish Grandfather who was fighting side by side the Americans in Normandy". okay? Now it is time to stop Erdogan. #Kurds #Rojava pic.twitter.com/Jq7b7yGrn1— Aji Yahya | ئەژی (@ajisaeedyahya) October 10, 2019

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ