ΗΠΑ

ΗΠΑ: Στην δημοσιότητα σύντομα οι απομαγνητοφωνήσεις των καταθέσεων για το Ουκρανικό σκάνδαλο

Την ώρα που το θέμα της Συρίας «καίει» τον Ντόναλντ Τραμπ, στις ΗΠΑ, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ, πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, δεσμεύθηκε ότι οι απομαγνητοφωνήσεις των καταθέσεων μαρτύρων στο ουκρανικό σκάνδαλο, θα δοθούν στην δημοσιότητα.

Η έρευνα διεξάγεται με σκοπό να κριθεί αν υπάρχει λόγος για παραπομπή του Τραμπ, ο οποίος φέρεται να πίεσε τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, να κάνει έρευνα για στοιχεία εις βάρος του Τζο Μπάιντεν και του γιου του.

Ο Σιφ, σε επιστολή του προς τα άλλα μέλη της Βουλής, επισήμανε ότι οι απομαγνητοφωνήσεις αυτές υπόκεινται δυνητικά σε λογοκρισία. Τόνισε ότι θα δοθούν στην δημοσιότητα, αλλά απέφυγε να δώσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εκφράσει έντονες διαμαρτυρίες διότι δεν τους έχουν δοθεί απομαγνητοφωνήσεις των ακροάσεων, που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Τραμπ: Μοιράζουν κλητεύσεις σαν να είναι κουλουράκια
Ο Μάικλ Μακίνλι, πρώην σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, που παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, κατέθετε επί πέντε ώρες χθες. Ο Γκόρντον Σόντλαντ, που είχε συνεισφέρει χρήματα στην εκστρατεία του Τραμπ και θεωρείται ένας από τους πρωταγωνιστές του συνεχιζόμενου πολιτικού δράματος που παίζεται στην Ουάσινγκτον, καθώς είναι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ, αναμένεται να καταθέσει σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά την κλήτευσή του. Αρχικά είχε αρνηθεί να παρουσιαστεί.

Ο πρόεδρος Τραμπ εν τω μεταξύ, χαρακτηρίζει την έρευνα μέρος του «κυνηγιού μαγισσών» που διατείνεται πως εκτυλίσσεται σε βάρος του. Κατηγορεί μάλιστα την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ότι μοιράζει κλητεύσεις «σαν να είναι κουλουράκια».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ