ΗΠΑ

ΗΠΑ: Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συναντώνται με Τραμπ για τις εξελίξεις στη Συρία

Συνάντηση με τους επικεφαλής τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς και με τους προέδρους των επιτροπών Διεθνών Σχέσεων και Ενόπλων Δυνάμεων, θα έχει σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί μαζί τους στον Λευκό Οίκο, ώστε να τους ενημερώσει και να συζητήσουν για την κατάσταση στη Συρία. Στην συνάντηση μάλιστα, θα είναι και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Δημοκρατικών, Νάνσι Πελόζι, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του Τραμπ για μία τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, στον οποίο φέρεται να ζήτησε πληροφορίες για τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του.

Εκτός της Πελόζι, στη συνάντηση θα είναι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Γερουσίας, Μιτς Μακόνελ, καθώς και οι προεδρεύοντες και κορυφαία στελέχη των επιτροπών Διεθνών Σχέσεων και Ενόπλων Δυνάμεων και των δύο σωμάτων.

Εντάθηκαν οι αντιδράσεις κατά Τραμπ για τη Συρία
Η συνάντηση καταγράφεται καθώς εντείνονται οι ανησυχίες και οι αντιδράσεις που εκφράζονται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την απόφαση του ενοίκου του Λευκού Οίκου να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στην Τουρκία να εξαπολύσει την περασμένη εβδομάδα επίθεση εναντίον των κουρδικών πολιτοφυλακών οι οποίες πολέμησαν εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ.

Χθες, Δημοκρατικοί και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί προσυπέγραψαν ψήφισμα που εναντιώνεται στην απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία. Σε ανακοίνωσή τους με την οποία παρουσιάζεται το ψήφισμα, η Πελόζι και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, τονίζουν πως «μολονότι ασφαλώς χρειαζόταν, ένα πακέτο κυρώσεων από μόνο του δεν αρκεί» για να αποτραπεί η «ανθρωπιστική καταστροφή» στη βορειοανατολική Συρία εξαιτίας της τουρκικής εισβολής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ