Σκοπιανό

Ηλ. Κουσκουβέλης: Δύσκολη υπόθεση με πολλαπλές συνέπειες η κατάργηση μια διεθνούς συμφωνίας-Ηχητικό

Όπως αναφέρει και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Ηλίας Κουσκουβέλης, η κατάργηση μίας διεθνούς συμφωνίας, δεν είναι απλή υπόθεση.

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Ηλίας Κουσκουβέλης, μιλώντας στον 98.4 για τα σενάρια «παγώματος» της Συμφωνίας των Πρεσπών μετά το Γαλλικό «όχι» για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. εξήγησε γιατί παρά την εσωτερική κατανάλωση και τις πιέσεις Ζάεφ για αλλαγή στάσης της Ε.Ε. ακόμη και μέσω Ελλάδας, η κατάργηση μιας διεθνούς συμφωνίας δεν είναι μία απλή υπόθεση και κυρίως έχει πολλαπλές συνέπειες για όποιον την επιλέξει.

Αναφέρθηκε στην μάχη κατοχύρωσης των εμπορικών σημάτων, παραθέτοντας και την διεθνή εμπειρία από την κατοχύρωση του ονόματος του Πανεπιστημίου του, ενώ επανέλαβε την κρισιμότητα για διαρκή επαλήθευση από Ελληνικής πλευράς των όρων της συμφωνίας.
Μίλησε ακόμη για τις εξελίξεις στην Λατινική Αμερική, το προσφυγικό –μεταναστευτικό και την χρήση του ως διελκυστίνδας από την Τουρκία για τις σχέσεις με την Ελλάδα και την Ε.Ε. ενώ σχολίασε και την απόφαση της Αμερικανικής Βουλής, για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία και τις προεκτάσεις της.

 

https://youtu.be/EipSarT3p5s

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ