Κοινωνία

Ηλίας Κασιδιάρης: «Έμαθα τον Ρουπακιά από τις ειδήσεις» - "Αυτό το έγκλημα κατέστρεψε το κόμμα και τη ζωή μου"

Ο υπαρχηγός της φασιστικής οργάνωσης κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, προκειμένου να απολογηθεί για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το πρωί της Τετάρτης (16/10) ξεκίνησε η απολογία του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Ο Ηλίας Κασιδιάρης μπήκε στην αίθουσα κρατώντας έναν φάκελο με έγγραφα.

Το δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου εξαπέλυσε επίθεση προς τον Αντώνη Σαμαρά και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κασιδιάρης ισχυρίστηκε ότι οι διώξεις είναι πολιτικού χαρακτήρα και είχαν στόχο να «κλέψουν» ψήφους της Χρυσής Αυτής. Παράλληλα, τόνισε ότι οι κατηγορίες που βαραίνουν τον ίδιο και τους άλλους βουλευτές είναι κατασκευασμένες. Τα βέλη του συγκέντρωσε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου για τον οποίο υποστήριξε ότι πίεζε τους ανακριτές να τους προφυλακίσουν.

Κουβέντα για να ναζιστικά σύμβολα

Στη συνέχεια ο Κασιδιάρης κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της έδρας. Αρχικά τόνισε ότι το καταστατικό που προσκομίστηκε από τον δημοσιογράφο Ψαρά και αναφέρεται στην «ενός ανδρός αρχή» είναι γελοίο. Μπορεί μέχρι εκείνη τη στιγμή ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής να ήταν λαλίστατος, αλλά στη συνέχεια έχασε την μιλιά του.

Η έδρα του έκανε ερωτήσεις για τα ναζιστικά σύμβολα και τους ύμνους προς τον Χίτλερ. Ο πρώην βουλευτής δεν πήρε καμία θέση και αρκέστηκε να πει «Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για την ελεύθερη έκφραση άποψης…Καταγγέλλω και καταδικάζω οποιοδήποτε έγκλημα πολέμου αλλά και κάθε έγκλημα του Ποινικού Κώδικα…»

Στη συνέχεια η πρόεδρος πίεσε τον κατηγορούμενο προκειμένου να λάβει μια πιο σαφή απάντηση για τα ναζιστικά σύμβολα. Ο Κασιδιάρης δεν άλλαξε την στάση του λέγοντας «Τα ζητήματα χαιρετισμών και συμβολισμών δεν θα τα αναπτύξω σε μια ποινική δίκη. Υπάρχει η ελευθερία της διακίνησης των ιδεών…», παρόμοια απάντηση έδωσε και όταν κλήθηκε να μιλήσει για την σβάστικα που έχει τατουάζ στο χέρι του. «Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του είναι απαράδεκτο. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα λαϊκό εθνικιστικό Κίνημα. Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να στερήσει κάνεις σε κανένα Έλληνα πολίτη», είπε.

«Δεν γνώριζα τον Ρουπακιά»

Στο θέμα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν είχε καμία ανάμιξη καθώς δεν γνώριζε ποιος είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς. Ήταν υποστηρικτής αλλά δεν ήταν μέλος του κόμματος. Είναι η πάσα αλήθεια. Άκουσα το όνομά του στα δελτία ειδήσεων», είπε ο κατηγορούμενος. «Δεν μπορούσε το κόμμα να ξέρει ποιος πάει στις τοπικές και κάνει ομιλίες», κατέληξε σημειώνοντας: «Ήταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα το οποίο η Χρυσή Αυγή καταδίκασε αμέσως. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία. Αυτό το έγκλημα κατέστρεψε το κόμμα και τη ζωή μου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...