Κόσμος

Ερντογάν: Οι Τ/κ να δώσουν μάθημα στον Ακιντζί

Επίθεση κατά του Μουσταφά Ακιντζί εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας το μεσημέρι της Κυριακής. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τοποθετήθηκε για την επίμαχη δήλωση του κ. Ακιντζί σχετικά με την νέα τουρκική εισβολή στην Συρία, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου.

«Δηλώνω ξεκάθαρα ότι η δήλωση του κ. Ακιντζί δείχνει ότι δεν γνωρίζει τα όρια του. Υπάρχει κάποιος άλλος στον κόσμο που μάχεται για λογαριασμό των Τ/κ, για να γίνει κράτος εκτός από εμάς; Κανένας!»

Παράλληλα πρόσθεσε πως «Ο Ακιντζί παρασέρνεται προς ένα επικίνδυνο μέρος. Πρέπει να γνωρίζει τα όρια του. Ο ίδιος πρέπει να τα γνωρίζει. Το αξίωμα του δεν αποκτήθηκε με την δική του δύναμη. Δημιουργήθηκε με βάση τον αγώνα της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του, ο κ. Ερντογάν τόνισε πως «πιστεύω ότι οι τ/κ θα δώσουν το απαραίτητο μάθημα (στον Ακιντζί).

«Εκρηκτικό» κλίμα στα Κατεχόμενα

Παρόμοιο μήνυμα προς την τ/κ πλευρά, ο κ. Ερντογάν είχε στείλει στην υπόθεση της Αφρίκα, όταν ο ίδιος κάλεσε τα πλήθη να διαμαρτυρηθούν για δημοσίευμα που αναφερόταν σε τουρκική εισβολή στην Συρία. Λίγο μετά το κάλεσμα του, εξαγριωμένα πλήθη επιτέθηκαν στην Αφρίκα, στην «βουλή» και στον κ. Ακιντζί.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι λίγο πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), ο πρώην «πρωθυπουργός» Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ εξέφρασε προβληματισμό για το κλίμα που επικρατεί στην τ/κ Δεξιά και την σύσκεψη, με το σκεπτικό ότι κάποιοι εθνικιστικοί δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν να επωφεληθούν από τις περιστάσεις για να πλήξουν τον κ. Ακιντζί, ακόμη και να στερήσουν την ιδιότητα του τ/κ διαπραγματευτή από τον ίδιον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης