Κόσμος

«Ερντογάν δικτάτορα»: Χιλιάδες Κούρδοι στο Ιράκ διαδήλωσαν κατά της Τουρκίας

Μετά την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία που προκάλεσε τον θάνατο σε δεκάδες ανθρώπους, Κούρδοι στο Ιράκ διαδήλωσαν κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Πρωταγωνιστούν τα συνθήματα των Κούρδων με τα οποία υπενθυμίζουν, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, τον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας, ενώ την ίδια ώρα απευθύνουν έκκληση για βοήθεια. Μετά το αιματοκύλισμα στη Συρία, χιλιάδες Κούρδοι του Ιράκ αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταγγέλλοντας την επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα στη βορειοανατολική Συρία εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής.

Στη Σουλεϊμανίγια, στο ανατολικό Ιράκ, περίπου 5.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους φωνάζοντας «Ερντογάν δικτάτορα», ενώ επέκριναν την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση που, σύμφωνα με τους ίδιους, θα ενισχύσει τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στο Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν επίσης στους δρόμους, στην πλειονότητά τους Κούρδοι πρόσφυγες από τη Συρία.

Το πλήθος συγκεντρώθηκε αρχικά μπροστά από την έδρα της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ στο Ερμπίλ προτού κατευθυνθεί προς το προξενείο της Τουρκίας, το οποίο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποκλείσει την πρόσβαση σε αυτό.

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν σημαίες του Κουρδιστάν και της πολιτοφυλακής YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) όπως και φωτογραφίες του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν, έκαψαν επίσης σημαίες της Τουρκίας.

000_1LA90G000_1LA915
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...