Κόσμος

Επιφανής επιστήμονας του κλίματος: "Το μήνυμα της Γκρέτα είναι γελοίο"

Σε συνέντευξη στην ημερήσια εφημερίδα του Αμβούργου Abendblatt , ο γνωστός συνταξιούχος πλέον Γερμανός ερευνητής του κλίματος Hans von Storch σχολίασε την παγκόσμια κλιματική συζήτηση λέγοντας ότι «το μήνυμα της Γκρέτα είναι γελοίο» και ότι «η απαίτηση του Greta Thunberg για πανικό έχει κάτι από το τέλος του κόσμου».

Ο καθηγητής απορρίπτει τα κλιματικά σενάρια «παγκόσμιας καταστροφής».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Abendblatt, ο Hans von Storch, διευθυντής του κέντρου Helmholtz-Zentrum για υλικά και παράκτιες έρευνες, συζητά ταυτόχρονα τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη και προειδοποιεί επίσης ότι "μια αυξανόμενη πόλωση σε αυτό το θέμα θα μπορούσε επίσης να είναι επωφελής και έτσι να επωφεληθεί το δεξιό κόμμα AfD".

Σύμφωνα με την Abendblatt, «ο von Storch επικρίνει τη Greta Thunberg και την υποστήριξή της» και πιστεύει ότι θα είχε αρνητικό αντίκτυπο, αλλά και ότι θα είχε σημαντικά μειονεκτήματα για την προσωπική ανάπτυξη των ανθρώπων. "

Όταν ρωτήθηκε από την Abendblatt αν συμμερίζεται τις απόψεις για μια «κλιματική κρίση» και ότι πρέπει να υπάρξει «εξέγερση ή εξαφάνιση», ο von Storch είπε ότι δεν συμμερίζεται αυτή την προοπτική και υπενθύμισε ότι η σύγχρονη τεχνολογία κατέστησε δυνατή για τους ανθρώπους να ζουν κατά εκατομμύρια σε περιοχές που διαφορετικά θα ήταν αφιλόξενες, όπως το Φοίνιξ της Αριζόνα. "Αυτό ήταν αδύνατο στο παρελθόν. σήμερα υπάρχουν συστήματα κλιματισμού. "

Επίσης σχετικά με το αίτημα της Greta Thunberg ότι «ακούμε την επιστήμη!», ο βραβευμένος Γερμανος επιστήμονας την κατακρίνει, υπονοώντας ότι δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των επιστημόνων: «Θέλει να ακούει τους επιστήμονες που πρέπει να ενισχύσουν αυτό που πιστεύει και λέει ούτως ή άλλως».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές