Κόσμος

Επικοινωνία Ερντογάν - Μακρόν για την εισβολή στη βορειοανατολική Συρία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξήγησε στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν τους στόχους της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία, σε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική προεδρία.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η επιχείρηση συμβάλλει στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, ανέφερε η προεδρία.

Οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ δεσμεύθηκαν σήμερα να αναστείλουν τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, εξαιτίας της στρατιωτικής της επέμβασης στη Συρία, χωρίς ωστόσο να επιβάλουν στη χώρα το ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων που επεδίωκαν η Γαλλία και η Γερμανία. Η Άγκυρα αντέδρασε έντονα, καταδικάζοντας τη στάση της Ένωσης.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε λίγο νωρίτερα πως η τουρκική επιχείρηση στη Συρία μπορεί να υπονομεύσει χρόνια μαχών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. «Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Πρώτα από όλα επειδή αυτή η τουρκική επιχείρηση στο βορειοανατολική Συρία μπορεί να υπονομεύσει πέντε χρόνια πολέμου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Το Ισλαμικό Κράτος δεν πέθανε», είπε ο Λεντριάν στην Le Figaro.

Σύμφωνα επίσης με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και η Γαλλίδα ομόλογός του Φλοράνς Παρλί είχαν τηλεφωνική επικοινωνία επί θεμάτων άμυνας και ασφάλειας, με κύριο θέμα συζήτησης τη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...