Περιβάλλον

Εντυπωσιακό! Σάκος αυγών τεραστίων διαστάσεων με χιλιάδες μωρά καλαμάρια (βίντεο)


Στους ωκεανούς βλέπουμε πράγματα τα οποία μοιάζουν σαν να έχουν βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Ερευνητές στη Νορβηγία έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν ανακάλυψαν έναν τεράστιο σάκο αυγών -που μοιάζει με ζελέ-  που «φιλοξενεί» δεκάδες χιλιάδες μωρά καλαμάρια!

Η γιγαντιαία κολλώδης σφαίρα καταγράφηκε στο φιορδ Ørstafjorden, στη βορειοδυτική Νορβηγία, από δύτες της ερευνητικής ομάδας Research Expedition Vessel (REV).

Το βίντεο απεικονίζει μια γιγαντιαία, στρογγυλή και πηκτή μάζα, που δημιουργείται από τα καλαμάρια, προκειμένου να προστατεύονται τα δεκάδες χιλιάδες αυγά που περιέχονται στον σάκο.

Όπως μπορείτε να δείτε, η σφαίρα είναι τόσο μεγάλη, που μπορεί να «καταπιεί» έναν δύτη ολόκληρο!

Το απίστευτο θέαμα αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο εύρημα για τους θαλάσσιους βιολόγους. Οι σάκοι αυγών του καλαμαριού πολύ σπάνια βρίσκονται πέρα ​​από τα όρια της βαθιάς θάλασσας.

Μόλις δημιουργηθούν, αυτές οι φούσκες συνήθως βυθίζονται πολύ αργά, σύμφωνα με το National Geographic. Τα αυγά, μάλιστα, δεν εκκολάπτονται έως ότου ο σάκος μεγαλώσει ακόμη περισσότερο!

Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι για το πώς ακριβώς μεγαλώνει ο σάκος, αλλά υποθέτουν ότι, πιθανότατα, ξεκινάει πολύ μικρότερος και μεγαλώνει καθώς προστίθενται περισσότερα αυγά. Το πηκτό υλικό θεωρείται ότι προστατεύει το νεογέννητο καλαμάρι από βακτηρίδια και λοιμώξεις και οι ερευνητές, μάλιστα, έχουν παρατηρήσει ότι όσα καλαμάρια γεννήθηκαν σε εργαστηριακό περιβάλλον, χωρίς τον σχηματισμό του σάκου, μολύνθηκαν από ασθένειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ