ΗΠΑ

Εντυπωσιακά πλάνα από εναέρια επίδειξη του stealth μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35 (βίντεο)

Το F-35, η αιχμή του δόρατος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, δεν εμφανίζεται συχνά αλλά όταν το κάνει κλέβει τις εντυπώσεις και καθηλώνει τους θεατές.

Το stealth μαχητικό πέμπτης γενιάς F-35 έχει δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από το όνομα του και ακόμη βρίσκεται στην αρχή. Το πολυσυζητημένο πρότζεκτ μαχητικών της Lockheed Martin, παρά τα αρχικά προβλήματα στη δημιουργία τους, φαίνεται να βρίσκονται στην τελική ευθεία προς τα πεδία των μαχών, πριν βρεθεί εκεί όμως συμμετέχει σε εναέριες που εντυπωσιάζουν.

Τελευταία στάση το Σαν Φρανσίσκο για την αεροπορική εβδομάδα που διεξάγεται από το Ναυτικό των ΗΠΑ.

Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα:

https://www.youtube.com/watch?v=q8CUDkfKVqg

Το μαχητικό F-35
Το F-35 Lightning II της Lockheed Martin είναι ένα μονοθέσιο, μονοκινητήριο, παντός καιρού stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από μια ομάδα αεροδιαστημικής βιομηχανίας υπό την καθοδήγηση της Lockheed Martin. Είναι πέμπτης γενιάς μαχητικό και έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί επίγειες επιθέσεις και αποστολές αεράμυνας.

Το F-35 έχει τρία βασικά μοντέλα: το F-35A συμβατικής απογείωσης και προσγείωσης (CTOL) παραλλαγή, το F-35B με σύντομη απογείωση και κάθετη προσγείωση (STOVL) και το F-35C με υποβοηθούμενη βάση καταπέλτη.

Η πρώτη του πτήση έγινε το 2006 και η αεροπορία των ΗΠΑ ανακήρυξε ετοιμοπόλεμη την πρώτη Μοίρα F-35B τον Αύγουστο του 2015.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...