Κόσμος

Ενημέρωση Άσαντ από τον Πούτιν για το μνημόνιο Ρωσίας - Τουρκίας σχετικά με Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ Αλ Άσαντ είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την οποία τον ενημέρωσε για το αποτέλεσμα της συνάντησης του με τον κ. Ερντογάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ σε τηλεφωνική επικοινωνία για τις διατάξεις του μνημονίου κατανόησης Ρωσίας - Τουρκίας σχετικά με τις ενέργειες στη Συρία, μετά από τις συνομιλίες του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ Αλ Άσαντ είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά από τη μαραθώνια συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο κ. Πούτιν ενημέρωσε τον κ. Άσαντ για το αποτέλεσμα της συνάντησης του με τον κ. Ερντογάν, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες.

Ο κ. Πούτιν περιέγραψε τις βασικές διατάξεις του μνημονίου κατανόησης που συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Σύμφωνα με τον κ. Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι στο τέλος, κύριος στόχος είναι να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και να συνεχιστούν οι κοινές προσπάθειες σε πολιτικό επίπεδο.

Ο κ. Πέσκοφ πρόσθεσε ότι ο κ. Ασάντ υποστήριξε τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Τουρκίας στο Σότσι.

«Ο πρόεδρος Άσαντ ευχαρίστησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του για τα αποτελέσματα των εργασιών, καθώς και την ετοιμότητα των συνοριακών φρουρών της Συρίας να περιπολούν τα σύνορα μαζί με τη ρωσική στρατιωτική αστυνομία», σημείωσε ο κ. Πεσκόφ.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, Ρωσία και Τουρκία ξεκινούν κοινές περιπολίες σε ζώνη βάθους 10 χιλιομέτρων στη Συρία.

Η Μόσχα θα στείλει στρατιωτική αστυνομία, ενώ η Δαμασκός θα στείλει συνοριοφύλακες προκειμένου να διασφαλίσει την απομάκρυνση των δυνάμεων της YPG και των όπλων τους σε βάθος «30 χιλιομέτρων μακριά από τα σύνορα» δηλαδή εκτός της ζώνης ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...