Εθνικά θέματα

ΕΜΘ έτοιμοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των προαγωγών τους

Στην περίπτωση της προαγωγής σε αξιωματικούς των πρώτων σειρών Εθελοντών Μακράς Θητείας ΕΜΘ έπρεπε ήδη να έχουν γίνει τα συμβούλια κρίσεων.Βέβαια ακούγονται και κάποιες προσχηματικές δικαιολογίες του τύπου των “σταδιοδρομικών σχολείων” των ΕΜΘ που είναι να προαχθούν.

Όμως γνωρίζουν πολύ καλά τα επιτελεία ότι αυτό το θέμα στην ουσία δεν υπάρχει και μπορεί να παρακαμφθεί μιας και τα σχολεία αυτά, δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικότερο στην ήδη πολυετή εκπαίδευση τους.

Ήδη έχουν περάσει άπαντες οι Ανθυπασπιστές αυτής της κατηγορίας, παρόμοιο σχολείο, στο βαθμό του Αρχιλοχία και αντίστοιχα στα άλλα Όπλα, που με μια απλή εισήγηση από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης των επιτελείων προς τους Αρχηγούς, παύει να υφίσταται το όποιο θέμα προβάλλουν μερικοί αμετανόητοι και εμπαθείς με τον συγκεκριμένο θεσμό.

Εδώ θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι η πλειονότητα των Ανθυπασπιστών ΕΜΘ σε πολλές μονάδες και των τριών Όπλων εκτελούν καθήκοντα Αξιωματικού.

Η εν λόγω καθυστέρηση των συμβουλίων κρίσεων και η μη εφαρμογή μέχρι σήμερα του νόμου, δεν επιδέχεται καμίας δικαιολογίας, αφού από τις 3/5/19 που βγήκε το ΦΕΚ, υπήρχε άπλετος χρόνος να έχουν τελειώσει ότι σχολείο ήθελαν να περάσουν τα στελέχη και να εφαρμόσουν το νόμο.

Εκτός (που δεν θέλουμε να το πιστέψουμε) αν έχουν σιωπηρά διαταχθεί οι αρχηγοί από την πολιτική ηγεσία, να μην προβούν σε προαγωγές επειδή θέλουν να αλλάξουν το νόμο.

Αυτό βέβαια δεν προκύπτει από πουθενά επίσημα, οπότε και πάλι εκτεθειμένοι είναι οι αρχηγοί απέναντι στον εν ισχύ νόμο, πρώτον επειδή ο νόμος αλλάζει με νόμο και δεύτερον ο ΥΕΘΑ κι ο ΥΦΕΘΑ δεν έχουν αναφερθεί σε καμία περίπτωση ότι υπάρχει πρόβλημα με το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου που αφορά τους ΕΜΘ.
Αν όμως πραγματικά οι αρχηγοί “κωλυσιεργούν” κατόπιν πολιτικών πιέσεων, είναι υποχρεωμένοι να βγουν και να το πουν, ώστε να αναλάβει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ακόμη ένα αχρείαστο πολιτικό κόστος, που δεν ήταν καν προεκλογική δέσμευση.

Ήδη από ότι μαθαίνουμε οι περιφερειακές ενώσεις αλλά κι ατομικά οι θιγομένοι, ετοιμάζονται για προσφυγές στην δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου, για την μη εφαρμογή του νομού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...