Κόσμος

Εκτός ελέγχου η γρίπη των χοίρων στην Κορέα! Στέλνουν ελεύθερους σκοπευτές στα σύνορα

Στρατιώτες αλλά και απλοί κυνηγοί θα σταλούν σε Paju, Hwacheon, Inje, Yanggu, Goseong την στιγμή που η γρίπη των χοίρων κινδυνεύει να εξαπλωθεί σε όλη την κορεατική χερσόνησο.  Μέχρι σήμερα, οι ΝοτιοΚορεάτες έχουν σκοτώσει 154.548 χοίρους σε 94 αγροκτήματα.

Η επιδημία είναι εκτός ελέγχου στη Βόρεια Κορέα. Η εξάπλωση του ιού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ήδη επισφαλή επισιτιστική ασφάλεια του καθεστώτος.

Αύριο, η Νότια Κορέα θα στείλει επιλεγμένους σκοπευτές από το στρατό αλλά και κυνηγούς στα βόρεια σύνορα, για να εξαλείψει τους χοίρους και τους αγριόχοιρους που έχουν μολυνθεί από την αφρικανική πανώλη των χοίρων. Το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων της Σεούλ ανακοίνωσε χθες ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει επίσης αεροσκάφη θερμικής όρασης για να ανιχνεύσει άρρωστα ζώα κοντά στη Γραμμή Πολιτικού Ελέγχου - ζώνη ασφαλείας, νότια της Demilitarized Zone (DMZ) , η οποία διαιρεί τις δύο χώρες. Τα μέτρα αποσκοπούν στην εξόντωση των άγριων χοίρων σε περιοχές όπως το Incheon, Seoul, Goseong και ο ποταμός Bukhan.

Μέχρι στιγμής, η Νότια Κορέα έχει αναπτύξει επτά ελικόπτερα για να απολυμάνει τμήματα του DMZ, κοντά στα οποία έχουν εμφανιστεί περισσότερες από δώδεκα εστίες.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας αναφέρουν ότι πέντε αγριόχοιροι που πάσχουν από την ασθένεια βρέθηκαν νεκροί στις παραμεθόριες περιοχές αυτό το μήνα. Η ανακάλυψη αντικατοπτρίζει την ελευθερία με την οποία τα ζώα περιπλανιούνται στην περιοχή και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την προέλευση του ιού από τη Βόρεια Κορέα , όπου ανεπίσημες αναφορές δείχνουν ότι η ασθένεια εξαπλώνεται εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με επίσημες αναφορές, ο ιός που προκάλεσε χάος σε όλη την Ανατολική Ασία φαίνεται να έχει μείνει ενεργός τη Βόρεια Κορέα. Το Υπουργείο Γεωργίας της Βόρειας Κορέας αναφέρει σε έκθεση που απέστειλε στις 30 Μαΐου στον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων (OIE) ότι σκότωσε μόνο 22 χοίρους σε ένα αγρόκτημα, περίπου 260 χλμ. βόρεια της Πιονγκγιάνγκ, κοντά στα σύνορα με την Κίνα .

Η επιδημία προήλθε από τις κινεζικές εκμεταλλεύσεις τον περασμένο Αύγουστο. Η ασθένεια στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Μογγολίας και του Βιετνάμ .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...