Κόσμος

H Mόσχα ζήτησε να ξεκινήσουν συνομιλίες ανάμεσα σε Άγκυρα & Δαμασκό - SDF: «Ρίξαμε τουρκικό UAV»


Καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στο ζήτημα του Συριακού, μετά την τηλεφωνική παρέμβαση Λαβρώφ στην Τουρκία, όπου ζήτησε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA NOVOSTI ανακοίνωσε τις τελευταίες εξελίξεις, με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών για την τουρκική εισβολή, αναφέροντας ότι, «η Μόσχα έχει ζητήσει την έναρξη του διαλόγου μεταξύ  της  κυβέρνησης της Συρίας και της Τουρκίας».

https://twitter.com/WithinSyriaBlog/status/1182229674115637248

Επίσης έγινε γνωστό ότι το ρωσικό ΥΠΕΞ και το τουρκικό γενικό επιτελείο βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για την κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία, καθορίζοντας τομείς δράσης των Τούρκων και όρια.
https://twitter.com/TheArabSource/status/1182236449887965184?ref_src=twsrc%5Etfw

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τις αντιδράσεις άλλων χωρών για την εισβολή  στη βόρεια Συρία.

«Ας κοιταχτούν στην Σαουδική Αραβία στον καθρέφτη», «Η Αίγυπτος δεν μιλά ποτέ», δηλώνει ο  Ερντογάν, ενώ για την  Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισε, «Αν μας θεωρείται εισβολείς τότε θα ανοίξουμε τις πόρτες και θα σας στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες», κατέληξε ο ίδιος όντας ευρισκόμενος σε παροξυσμό .

Αντιδράσεις των Κούρδων στην αμερικανική αποχώρηση από την Συρία

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με Κούρδους διοικητές του SDF,  ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέιμς Τζέφρι άκουσε για τα καλά την κατηγορία της προδοσίας από τους Κούρδους.

«Μας πουλήσατε!», είπε ένας από τους Κούρδους πολέμαρχους και αποχώρησε από την αίθουσα συνεδριάσεων. «Είμαστε συνηθισμένοι στο γεγονός ότι οι ξένοι συνεργάτες μας προδίδουν», ανέφερε άλλος Κούρδος πολέμαρχος.

Ο Ρώσος ειδικός αναλυτής Φ. Λουκυάνοφ, ανέφερε ότι η Μόσχα έχει συνεχή επικοινωνία σε σκιώδη επίπεδα με την Άγκυρα, σχετικά με τις θέσεις που θα καταλάβουν οι τουρκικές δυνάμεις στη Συρία. «Και κρίνοντας από το γεγονός ότι η συζήτηση του Σεργκέι Σοιγκού με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκ Έσπερ έλαβε χώρα την παραμονή της τουρκικής εισβολής, η επικοινωνία για το θέμα αυτό υποστηρίζεται επίσης από τους Αμερικανούς», τόνισε ο ίδιος.

Με απλά λόγια,  στην εισβολή των Τούρκων στην Συρία, έχουμε μια συμπαιγνία ΗΠΑ και Ρωσίας υπέρ του Ερντογάν, ο οποίος αφού πάρει φόρα στην Βόρεια Συρία και υλοποιήσει τα άνομα σχέδια του, στην συνέχεια θα δράσει στην Α.Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

https://twitter.com/lummideast/status/1182235669919338496

Ταυτόχρονα, το (SDF) ανέφερε ότι κατέρριψε ένα τουρκικό αναγνωριστικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές, το τουρκικό αναγνωριστικό καταρρίφθηκε από τους Κούρδους στρατιώτες στο χωριό Κασρ Αλ Ντιμπ, 25 χλμ βόρεια από την πόλη Ντερίκ (Αλ Μαλικίγια).
https://twitter.com/NPA_SY/status/1182250304500371458?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...