Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Θερμό επεισόδιο Γαλλίας-Τουρκίας - Τα… γαλλικά του Τσαβούσογλου προς τον Μακρόν

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, απαντά προκλητικά στην κριτική του Γάλλου προέδρου. «Η γλώσσα που βγάζει ο Μακρόν στην Τουρκία ξεπερνά τα όρια».

Αντί της διπλωματικής, τα… γαλλικά του επιστράτευσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να απαντήσει στο Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την κριτική που άσκησε στην Τουρκία για το προσφυγικό και την ελευθερία της έκφρασης.

 

«Η γλώσσα που βγάζει ο Μακρόν στην Τουρκία ξεπερνά τα όρια» δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και δεν στάθηκε μόνο σε αυτό… «Ο Μακρόν μοιάζει με έναν κόκορα που λαλεί και τα πόδια του βρίσκονται μέσα στη βρωμιά», είπε ο Τούρκος επικεφαλής της διπλωματίας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «ατυχή» την κριτική που άσκησε ο Γάλλος πρόεδρος κατά της Τουρκίας για το μεταναστευτικό λέγοντας ότι εφαρμόζεται πλήρως η συμφωνία με την Ε.Ε. «Η Γαλλία και ο Μακρόν είναι οι τελευταίοι που πρέπει να μιλούν για το θέμα αυτό», τόνισε ο Τσαβούσογλου από το Στρασβούργο, όπου βρίσκεται. «Μακρόν, πόσους πρόσφυγες πήρε η Γαλλία; Αντί για πρόσφυγες, δεξιώνεται στα Ηλύσια Πεδία τους Κούρδους του ΡΚΚ και της Συρίας», συνέχισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ