Στρατός Ξηράς

Εικόνες ντροπής στη Χίο: Ο Στρατός για πάσα νόσο... - Μαζεύει ακόμη και απορρίμματα

Ενώ ο στρατός της Τουρκίας προελαύνει στη Συρία, η χώρα μας, έχει χάσει κάθε ουσία κοινωνικής προσφοράς του στρατού, αφού χρησιμοποιείται πλέον προσωπικό του για να μαζεύουν ακόμη και σκουπίδια στη Χίο!

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Έχει χαθεί ο έλεγχος με την εμπλοκή του Στρατού σε θέματα κοινωνικής προσφοράς αφού πλέον ο Στράτος είναι για «πάσα νόσο και πάσα μαλ@κι@».

Στη Χίο διατέθηκαν δυο φορτηγά οχήματα γενικής χρήσης μαζί με ανάλογο αριθμό προσωπικού ώστε να συλλέξουν απορρίμματα απο τη περιοχή της ΒΙ.ΑΛ στη Χίου.

Τραγικό περιστατικό και απαράδεκτο. Δεν γίνεται ο ΕΣ να καλύπτει μονίμως τις ανεπάρκειες του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έχει ξεφύγει η κατάσταση με τη εμπλοκή του Στρατού. Οι ανώτατοι αξιωματικοί προκειμένου να γίνουν αρεστοί στην εκάστοτε κυβέρνηση δεν αντιδράνε και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Παραμελείται η επιχειρησιακή εκπαίδευση, καταπονούνται τα ήδη καταπονημένα μέσα και υλικά για να γίνουν κάποιοι στρατηγοί…

Κάτι πάει λάθος με τους στρατηγούς του Ελληνικού Στρατού…

Στη 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία ο υποστράτηγος κάνει κοινωνικά εργαστήρια. Τα λύσαμε όλα τα επιχειρησιακά και πιάσαμε τώρα τα κοινωνικά εργαστήρια; Αλλά αν είσαι κολλητός του πρώην ΥΕΘΑ γίνεσαι εύκολα στρατηγός. Αντίθετα άριστοι ανώτατοι αξιωματικοί στις προηγούμενες κρίσεις διώχθηκαν κακήν κακώς.

Εδώ ναύαρχοι ή στρατηγοί γίνονται μόνον όσοι θα τους αιχμαλωτίσουν προσωπικό ή θα τους συμβούν ναυτικά ατυχήματα ή κλοπές υλικού (Λέρος). Παράδειγμα οι τρεις προσαράξεις πλοίων από ημερών του σημερινού Α/ΓΕΝ.

Η στρατιωτική ηγεσία και ειδικά η υφιστάμενη ούτε που πρόκειται να αντιδράσει…

Η πολιτική ηγεσία να αντιδράσει άμεσα. Το έχουμε πάρει πολύ λάθος.

Πηγή: defencereview

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ