Αθλητισμός

Εικόνα ντροπής! 10χρονα από την Τουρκία κάνουν στρατιωτικό χαιρετισμό - Βίντεο


Ένα παραλήρημα εθνικισμού έχει κατακλύσει τους Τούρκους όπου και να βρίσκονται, οι οποίοι χαιρετώντας στρατιωτικά, δείχνουν πως τιμούν τον στρατό τους που έχει εισβάλει στη Συρία. Το ακραίο δε στην όλη υπόθεση είναι πως τέτοιες τακτικές φανατικού εθνικισμού, ακολουθούν και μικρά παιδάκια.

Η πιο τρανή απόδειξη έρχεται από ομάδα Τούρκων μεταναστών στο Βέλγιο. Από ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας αλλά και –το πιο σοκαριστικό- από δεκάχρονους παίκτες.

Φωτογραφίες που σοκάρουν έχουν πλημμυρίσει τα social media, με παιδάκια από την ακαδημία Turkse FC Beringen στο Βέλγιο να φωτογραφίζονται στο γήπεδο και τα αποδυτήρια, κάνοντας στρατιωτικό χαιρετισμό.

«Ας είναι η νίκη της ομάδας Κ10 ένα δώρο για τους στρατιώτες μας. Θέλουμε να τους κάνουμε και άλλα δώρα. Όσο είμαστε στη βροχή και το κρύο, θυσιαζόμαστε για την ύπαρξη του τουρκικού έθνους», αναφέρει το σχόλιο που συνοδεύει την φωτογραφία αυτή.

Όπως είναι φυσικό, έχουν προκληθεί τεράστιες αντιδράσεις στο Βέλγιο με τον υπουργό Αθλητισμού της χώρας, Μπεν Βέιτς να παίρνει θέση στο θέμα και να δηλώνει: «Είναι ανήκουστο μικρά παιδιά να χρησιμοποιούνται για πολιτική και στρατιωτική προπαγάνδα. Η ομοσπονδία πρέπει να δράσει γρήγορα. Θα πολεμήσουμε για ξένες συρράξεις μέσα στα γήπεδα μας; Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τα παιδιά και όχι να τα χωρίζει».Από την πλευρά της, βέβαια, απάντησε και η ομάδα λέγοντας πως «κάθε χρόνο κάνουμε τέτοιες φωτογραφίες, ακόμα και αν δεν υπήρχε σύγκρουση Τουρκίας και Συρίας θα το κάναμε. Γιατί τόση ευαισθησία;».

Για το ζήτημα πήρε θέση και η ομοσπονδία του Βελγίου η οποία αποφάσισε να διεξάγει έρευνα για το θέμα και να αποφασίσει για την τιμωρία που θα επιβληθεί.

Παιδάκια από την Τουρκία κάνουν στρατιωτικό χαιρετισμό
https://twitter.com/ttahaber/status/1184466455313682432?ref_src=twsrc%5Etfw

 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fturksefc.beringen%2Fvideos%2F161510498266258%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...