Αθλητισμός

Εθνική... Ελπίδας: Πολλά υποσχόμενη η ομάδα απέναντι στη Βοσνία - Βίντεο


Την καλύτερή της εμφάνιση μετά από πολλούς μήνες πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που επικράτησε 2-1 απέναντι στη Βοσνία.

Αυτή μάλιστα, ήταν η Εθνική ομάδα που θέλει να βλέπει ο Έλληνας φίλαθλος. Απέναντι σε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο όπως είναι η Βοσνία/Ερζεγοβίνη, η νεανική ομάδα του Τζον Φαν 'τ Σιπ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ήταν επιθετική, είχε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες, ήταν απειλητική, είχε διάθεση κι ίδρωσε τη φανέλα. Ήταν Εθνική ομάδα με τα όλα της και έφτασε σε μια πανάξια νίκη με 2-1.

Πέρα από τις υποσχέσεις που άφησε η φρέσκια και ανανεωμένη ομάδα του Ολλανδού κόουτς, που είχε μέσο όρο ηλικίας στην αρχική ενδεκάδα 25 χρόνια και 27 ημέρες (η νεότερη Εθνική των τελευταίων επτά ετών), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έβαλε τέλος και σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό σερί καθώς είχε να νικήσει από τις 23/3/2019 στο Λιχτενστάιν. Ακολούθησαν επτά μήνες και ισάριθμοι αγώνες δίχως νίκη...

Δεν είναι όμως μόνο το θετικό αποτέλεσμα αλλά και η εξαιρετική εικόνα που έβγαλε μέσα στο γήπεδο, ικανοποιώντας στον απόλυτο βαθμό με την απόδοσή της. Κάτι που φάνηκε και στο... χειροκρότημα καθώς με το σφύριγμα της λήξης, οι διεθνείς και ο Φαν 'τ Σιπ καταχειροκροτήθηκαν από τους λιγοστούς πιστούς ακόλουθους της Εθνικής. Ήταν αν μη τι άλλο ένα μήνυμα ελπίδας...

Το σκορ άνοιξε για την Εθνική ομάδα στο 30' έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό. Ο Λημνιός πάσαρε στον Μάνταλο που με ένα «τσίμπημα» της μπάλας την έστρωσε ιδανικά στον Παυλίδη, ο οποίος ντρίμπλαρε με το αριστερό και με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ δίνοντας προβάδισμα στη Γαλανόλευκη.

Δείτε το γκολ του Παυλίδη

Ωστόσο το 1-0 διατηρήθηκε ελάχιστα καθώς η Βοσνία έπειτα από πέντε λεπτά (35') κατόρθωσε να ισοφαρίσει. Ο Κολάσινατς εκμεταλλεύτηκε το κενό στη δεξιά πλευρά της άμυνας και με σέντρα στην καρδιά της περιοχής «σημάδεψε» τον επερχόμενο Γκόγιακ, ο οποίος κινήθηκε γρήγορα και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Δείτε το 1-1 του Γκόγιακ

Η Ελλάδα απείλησε ξανά στο 40' με τον Μάνταλο, έπειτα από θαυμάσια συνεργασία τριών παικτών, ωστόσο το τελείωμά του δεν ήταν το καλύτερο με αποτέλεσμα να χαθεί μια σημαντική ευκαιρία για γκολ. Ο αρχηγός της ΑΕΚ μάλιστα είχε την ευκαιρία να σκοράρει και στο 57' αλλά ο γκολκίπερ των Βόσνιων Σέχιτς απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για την Ελλάδα στο 60' όταν το δυνατό πλασέ του νεοεισελθόντα Μασούρα προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Σέχιτς, ενώ ο άσος του Ολυμπιακού έφτασε κοντά στο γκολ και στο 65', οπότε ο Σέχιτς αντέδρασε σωστά στο τετ α τετ.

Ενα ασύλληπτο σουτ του Σταφυλίδη από πολύ μακρινή απόσταση τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Σέχιτς στο 73' με την τύχη να γυρίζει για άλλη μια φορά την πλάτη στη Γαλανόλευκη, ενώ στο επόμενο λεπτό ο καταπληκτικός Βόσνιος γκολκίπερ απέτρεψε εντυπωσιακά σουτ του Μασούρα.

Θα ήταν κρίμα κι άδικο αυτή η προσπάθεια να μην είχε θετικό αποτέλεσμα. Κάπως έτσι, η Εθνική που δεν παράτησε τη μάχη μέχρι το φινάλε, κατόρθωσε να σκοράρει το νικητήριο γκολ στο 88' έστω κι αν αυτό το τέρμα προήλθε από πόδι αντιπάλου (αυτογκόλ του Κοβάτσεβιτς) έπειτα από ωραία ενέργεια του νεοεισελθόντα Φετφατζίδη.

Το 2-1 με το αυτογκόλ των Βόσνιων

Αν μη τι άλλο ήταν μια νότα αισιοδοξίας η συνολική εμφάνιση απέναντι στους Βόσνιους...

Το φινάλε της απογοητευτικής πορείας της Εθνικής στα προκριματικά του Euro θα γραφτεί με τα παιχνίδια κόντρα στην Αρμενία (εκτός έδρας) στις 15 Νοεμβρίου και με τη Φινλανδία στο ΟΑΚΑ στις 18 Νοεμβρίου.

Ελλάδα: Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Γαλανόπουλος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (60' Μασούρας), Μπακασέτας, Λημνιός (84' Φετφατζίδης), Παυλίδης (70' Κουλούρης).

Βοσνία/Ερζεγοβίνη: Σέχιτς, Κβρζιτς, Κολάσινατς, Μπίτσακτσιτς, Κοβάτσεβιτς, Τσίμιροτ (46' Γιάγιαλο), Πιάνιτς, Σάριτς (63' Ντούλιεβιτς), Χαΐροβιτς, Χότζιτς (71' Μπάιτς), Γκόγιακ.

Βαθμολογία

Ιταλία 24

Φινλανδία 15

Αρμενία 10

Βοσνία 10

Ελλάδα 8

Λιχτενστάιν 2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ