Κόσμος

Εγκρίθηκε η άδεια κατασκευής του Nord Stream 2 στη Δανία

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Δανός ομόλογός του, Γέπε Κόφοντ, συζήτησαν το ζήτημα αδειοδότησης της κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 στα χωρικά ύδατα της Δανίας πριν από ένα μήνα.

Προχωράει, όπως όλα δείχνουν το έργο του Nord Stream 2 στη Δανία, καθώς ο αρμόδιος φορέας ενέργειας της χώρας ενέκρινε την άδεια για κατασκευή του αγωγού.

«Ο Οργανισμός Ενέργειας της Δανίας χορήγησε άδεια στην Nord Stream 2 AG να κατασκευάσει ένα τμήμα των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 2 στη υφαλοκρηπίδα της Δανίας νοτιοανατολικά του Μπόρνχολμ στη Βαλτική Θάλασσα», έκανε γνωστό ο οργανισμός σε δήλωσή του.
Η Δανία είναι πλέον υποχρεωμένη να «επιτρέψει την κατασκευή αγωγών διαμετακόμισης που αφορούν τους πόρους και το περιβάλλον και, εάν χρειάζεται, να προχωρήσει σε ανάθεση της διαδρομής στην οποία θα πρέπει να τοποθετηθούν οι αγωγοί», αναφέρει ακόμη η ίδια δήλωση.

Η Gazprom πριν λίγες ημέρες είχε ανακοίνωσε ότι το 83% του αγωγού Nord Stream 2 - μήκους 1,269 μιλίων στη Βαλτική Θάλασσα - έχει ολοκληρωθεί, προσθέτοντας ότι ο αγωγός αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το πρότζεκτ του Nord Stream 2 προβλέπει την κατασκευή ενός διπλού αγωγού που θα μεταφέρει περίπου 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου κατευθείαν στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο αγωγός μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη πρόκειται να περάσει από τα εδάφη της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Σουηδίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ