Οικονομία

Εγκλωβισμένα επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά στα τελωνεία - Απεργία τελωνειακών υπαλλήλων από 7 έως 18 Οκτωβρίου

Η Ομοσπονδία των τελωνειακών υπαλλήλων αποφάσισε απεργία - αποχή, από τις 7 έως και τις 18 Οκτωβρίου, από κάθε διαδικασία τελωνισμού επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων.

Αναλυτικότερα, ζητεί από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ να γίνουν δεκτές οι δύο προτάσεις της:

α) Να γίνει άμεση αποσύνδεση του φορολογικού συντελεστή (τέλος ταξινόμησης) από τη φορολογητέα αξία του οχήματος (χονδρική ή λιανική), αφού το στοιχείο αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό (συνδέεται και εξαρτάται άμεσα από την εκάστοτε εμπορική πολιτική του πωλητή), εύκολα μεταβαλλόμενο και δεν εμπεριέχει δεδομένα μη αμφισβητούμενα.

β) Να καταργηθεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο με την καθιέρωση μεθόδου διαμόρφωσης του τέλους ταξινόμησης βασισμένη σε αντικειμενικά και εύκολα ελέγξιμα στοιχεία. Η μέθοδος αυτή θα βασίζεται στο συνδυασμό των κατωτέρω στοιχείων:

*Κυβικά εκατοστά (CC) κινητήρα.

*Ιπποδύναμη κινητήρα.

*Οδηγία εκπομπής ρύπων.

*Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας (προκειμένου για τον προσδιορισμό του τέλους ταξινόμησης των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων).

Σύμφωνα με τους τελωνειακούς υπαλλήλους, δεν υλοποιήθηκαν οι επαναλαμβανόμενες έως σήμερα δεσμεύσεις για επίλυση του εν λόγω θέματος και η χώρα είναι αποδέκτης ενός μεγάλου αριθμού μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, παλαιάς τεχνολογίας, με αποτέλεσμα την πρόσθετη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τη μη παροχή ασφάλειας στους πολίτες.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως δεν είναι δυνατόν για διαφορά αξίας αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...