Κοινωνία

Δραπέτης ντυνόταν αστυνομικός και έκανε ένοπλες ληστείες (εικόνες)

Μια στολή αστυνομικού, μια περούκα και μία ψεύτικη μύτη βρέθηκαν στην κατοχή ενός 53χρονου και ενός 49χρονου που πραγματοποιούσαν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα - ο ένας εκ των οποίων είχε δραπετεύσει από τις φυλακές.

Ένας 53χρονος ημεδαπός και ένας 49χρονος αλλοδαπός, δραπέτης φυλακών, συνελήφθησαν από την αστυνομία για ένοπλες ληστείες σε καταστήματα.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στο Χαϊδάρι, καθώς νωρίτερα είχαν αποπειραθεί να διαπράξουν ληστεία σε πολυκατάστημα στον Άλιμο.

Η αστυνομία αναζητούσε τους δράστες ένοπλων ληστειών, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2018 σε διάφορα καταστήματα στην Αττική.

Οι ίδιοι χρησιμοποιούσαν διάφορα είδη μεταμφίεσης, όπως περούκα και μύτη σιλικόνης, για την απόκρυψη των χαρακτηριστικών τους, ενώ για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μοτοσυκλέτες.


© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν καθώς και από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και πιστόλι-ρέπλικα, πλήθος φυσιγγίων, διάφορα είδη μεταμφίεσης (περούκα, μύτη σιλικόνης), διάφορα είδη ένδυσης (ρούχα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, γάντια), στολή αστυνομικού, σφυράκι θραύσης τζαμιών, κράνος μηχανής, κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Επίσης, μετά από αναζητήσεις βρέθηκε και κατασχέθηκε στον Άλιμο μία κλεμμένη μοτοσυκλέτα, ως μέσο διάπραξης των ληστειών.


© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί από τον Απρίλιο του 2018, επτά ληστείες και τρεις σε απόπειρα σε ταχυδρομικά καταστήματα, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, τραπεζικό κατάστημα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ ακόμη εξιχνιάσθηκαν και δύο κλοπές μοτοσυκλετών.


© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ο 49χρονος αλλοδαπός - δραπέτης των φυλακών είχε λάβει τριήμερη άδεια την οποία παραβίασε, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης για ληστεία και καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ