Κύπρος

Δικαστήριο Αμμοχώστου: Ποινή φυλάκισης 20 μηνών για άνδρα που έκλεβε μαλλιά από γυναίκες

Ποινή φυλάκισης για χρονική περίοδο 20 μηνών επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου σε 23χρονο, αφού τον έκρινε ένοχο κατά την εκδίκαση δέκα συνολικά υποθέσεων κοινής επίθεσης, τις οποίες διέπραξε εναντίον γυναικών, αποκόπτοντας μέρος των μαλλιών τους με τη χρήση ψαλιδιού και μαχαιριού.

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν στην παραλιακό πεζόδρομο στον Πρωταρά, την περίοδο μεταξύ Ιουνίου, 2017 και Ιουλίου, 2019, όταν και ο ύποπτος εντοπίστηκε και συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, μετά από πληροφορία για ύποπτο πρόσωπο, που λήφθηκε από πολίτη ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα της Αστυνομίας και των Τοπικών Αρχών, «Παρατηρητής της Γειτονιάς».

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυκτα στις 14 του περασμένου Ιουλίου, 2019, ο 23χρονος εντοπίστηκε από Παρατηρητή της Γειτονιάς στον Πρωταρά, να περιφέρεται ύποπτα στην περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου, όπου υπέβαλαν σε έλεγχο τον 23χρονο. Στην κατοχή του τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν ένα ψαλίδι μήκους 30 εκατοστών, με αποτέλεσμα αυτός να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής επιθετικού οργάνου.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, ο 23χρονος θεωρήθηκε ύποπτος, ως το πρόσωπο που αναζητείτο από την Αστυνομία σε σχέση με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις επιθέσεων εναντίον γυναικών και αποκοπής μέρους των μαλλιών τους με τη χρήση ψαλιδιού/μαχαιριού.

Με γραπτή συγκατάθεσή του, έγινε έρευνα στον τόπο διαμονής του, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία δέσμες/πλεξούδες μαλλιών, καθώς επίσης και ένα ποδήλατο, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούσε ο δράστης κατά τις επιθέσεις εναντίον γυναικών στον παραλιακό πεζόδρομο στον Πρωταρά.

Εναντίον του εξασφαλίστηκε Δικαστικό ένταλμα και συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τις εν λόγω υποθέσεις κοινής επίθεσης, ενώ ανακρινόμενος ο 23χρονος είχε παραδεχθεί τη διάπραξη των επιθέσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...