Κόσμος

Διηύθυνε παγκόσμιο δίκτυο παιδικής πορνογραφίας μέσα από το υπνοδωμάτιό του – Τον πρόδωσε το Bitcoin

Για σχεδόν μια τριετία, ο ιστότοπος «Welcome To Video» δεν ήταν παρά ένα καμουφλαρισμένο ηλεκτρονικό «λημέρι» ανθρώπων που εμπορευόταν βίντεο με παιδιά που είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Σε αυτή την ιστοσελίδα του Σκοτεινού Διαδικτύου, εκατοντάδες χρήστες από όλο τον πλανήτη είχαν πρόσβαση σε υλικό που κατέγραφε τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ακόμη και βρεφών ηλικίας μόλις έξι μηνών.

Τότε, άρχισε να ξετυλίγεται σιγά – σιγά το κουβάρι της αλήθειας.

Την περασμένη Τετάρτη, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αποκάλυψε πώς κατόρθωσε να συλλάβει έναν 23χρονο Κορεάτη, τον Γιονγκ Γου Σον, ο οποίος ήταν ο διαχειριστής του συγκεκριμένου website και ο «εγκέφαλος» ενός πολυπλόκαμου κυκλώματος διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, το οποίο και διηύθυνε μέσα από την κρεβατοκάμαρά του!

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε, κατά την ίδια πηγή, όταν βρέθηκαν τα ίχνη συναλλαγών με bitcoin που φέρεται να είχε πραγματοποιήσει ο Σον μέσω του Διαδικτύου.

Ωστόσο, η υπόθεση είναι πολύ ευρύτερη για να αφορά ένα και μόνο πρόσωπο. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών που η ιστοσελίδα ήταν σε λειτουργία, οι χρήστες είχαν «κατεβάσει» στους υπολογιστές τους πάνω από ένα εκατομμύριο φορές αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι τουλάχιστον 23 παιδιά που είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε ΗΠΑ, Ισπανία και Βρετανία, διασώθηκαν από τις αντίστοιχες αστυνομικές Αρχές.

Συνολικά, 337 άτομα από 18 χώρες που είχαν κάνει χρήση της ιστοσελίδας «Welcome To Video» συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, με τους 223 από αυτούς να βρίσκονται στη Νότια Κορέα. Ωστόσο, πολλά άλλα ίχνη χρηστών που είχαν επισκεφθεί τον ιστότοπο αυτό του Dark Web δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι αμερικανικές εισαγγελικές Αρχές, κάποιοι από τους «πελάτες» της συγκεκριμένης ιστοσελίδας αγόραζαν το υλικό παιδικής πορνογραφίας με συναλλαγές bitcoin – ένα ψηφιακό νόμισμα που μπορεί να κυκλοφορήσει χωρίς οι χρήστες να αποκαλύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα.

Ωστόσο, η εξάρθρωση του κυκλώματος ήρθε να αποκαλύψει το γεγονός ότι το bitcoin δεν είναι και τόσο… ιδιωτικό κι βεβαίως τόσο ασφαλές όσο φιλοδοξούν πολλοί «κυβερνοεγκληματίες».

«Όχι πορνογραφικό υλικό με ενηλίκους»
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ιστότοπος «Welcome to Video» ξεκίνησε να λειτουργεί γύρω στον Ιούνιο του 2015.

Ο τρόπος λειτουργίας του ήταν απλός: Όποιος επιθυμούσε, μπορούσε να δημιουργήσει δωρεάν λογαριασμό. Σύμφωνα με τις αρχές, οι χρήστες μπορούσαν να κατεβάζουν βίντεο αν πλήρωναν με bitcoin ή αν κέρδιζαν πόντους φέρνοντας νέους πελάτες ή, ακόμα, αν ανέβαζαν δικά τους βίντεο σχετικού περιεχομένου με μοναδικό περιορισμό «να μην είναι πορνό με ενηλίκους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ