Αθλητισμός

Διεθνής Τύπος: Κατακραυγή για το χάος στο Ολυμπιακός – Μπάγερν

Tον γύρο του κόσμου κάνουν τα ντροπιαστικά επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στο παιχνίδι Nέων του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου.

Η εισβολή χούλιγκαν και ο τραυματισμός οπαδών της βαυαρικής ομάδας σε παιχνίδι ακαδημιών έγινε θέμα στα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ.

Η αγγλική Mail Online αναφέρει: «Οι χούλιγκανς του Ολυμπιακού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με ρόπαλα και φωτοβολίδες σε αγώνα για το Youth League».

Η ισπανική Mundo Deportivo τονίζει: «Θλιβερό. Διέκοψαν το Μπάγερν – Ολυμπιακός οι Ελληνες ultras, νέο επεισόδιο βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Η πορτογαλική A Bola σημειώνει: «Οι χούλιγκανς του Ολυμπιακού μπήκαν στο γήπεδο στον αγώνα των under-19 με την Μπάγερν Μονάχου».

Η ισπανική Marca γράφει: «Σκληροπυρηνικοί του Ολυμπιακού ξυλοκόπησαν οπαδούς της Μπάγερν σε αγώνα νέων».

Η αμερικανική Washington Post αναφέρει: «Οπαδοί της Μπάγερν δέχθηκαν επίθεση σε παιχνίδι κάτω των 19 ετών με τον Ολυμπιακό, 4 τραυματίες. Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία η επίθεση έγινε από οπαδούς που εκτιμάται ότι είναι του Ολυμπιακού. Περίπου 80 άτομα εισέβαλαν στο προπονητικό κέντρο και επιτέθηκαν σε οπαδούς της Μπάγερν».

Το Eurosport στην ιστοσελίδα του έγραψε: «Τρόμος στο Youth League. Διακόπηκε το Ολυμπιακός – Μπάγερν αφού 30 ultras μπήκαν στο γήπεδο με ξύλα και οδήγησαν το ματς στη διακοπή αφού τραυμάτισαν τέσσερις Γερμανούς οπαδούς. Οι άνδρες που φορούσαν κουκούλες μπήκαν στο γήπεδο από την πίσω πόρτα αγνοώντας τα μέτρα ασφαλείας».

Η πορτογαλική O Jogo τονίζει: «Οπλισμένοι με ρόπαλα οι Έλληνες οπαδοί επιτέθηκαν σε εκείνους της Μπάγερν και έστειλαν κάποιους από αυτούς στο νοσοκομείο».

Το Sky Germany σημειώνει: «Ύστερα από επίθεση οπαδών με κουκούλες, ο αγώνας της Μπάγερν με τον Ολυμπιακό για το Youth League διακόπηκε».

Η ισπανική As γράφει: «Διακόπηκε το Ολυμπιακός – Μπάγερν στο Youth League. Φορώντας κουκούλες και οπλισμένοι με ρόπαλα, μπήκαν στο γήπεδο και τραυμάτισαν τέσσερις φίλους της γερμανικής ομάδας. Δεν υπήρξαν συλλήψεις».

Η γερμανική Bild κάνει εκτενή αναφορά σε όσα συνέβησαν στο προπονητικό του Ρέντη γράφοντας ότι «μασκοφόροι χούλιγκανς προκάλεσαν χάος κατά τη διάρκεια αγώνα του Youth League της Μπάγερν. Με το σκορ στο 4-0 υπέρ της Μπάγερν, γύρω στο 84ο λεπτό έγινε εισβολή στον αγωνιστικό χώρο από 40 και πλέον άτομα με κουκούλες.

Αρκετοί από τους εισβολείς φορούσαν κράνη μοτοσυκλέτας και ήταν εξοπλισμένοι με ρόπαλα έχοντας ως στόχο να επιτεθούν στους οπαδούς της Μπάγερν, ενώ πέταξαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα και προσπάθησαν να κλέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα πανό των Γερμανών όπως αναφέρει το ethnos.

Πέντε οπαδοί της Μπάγερν τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο. Οι τραυματίες οπαδοί της Μπάγερν δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό επιτελείο της Μπάγερν, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να προσφέρουν και αυτοί τη βοήθειά τους. Ακολούθως οι φίλοι της Μπάγερν έφυγαν από το γήπεδο υπό την προστασία της αστυνομίας.

Το παιχνίδι διεκόπη για κάτι λιγότερο από μισή ώρα και ολοκληρώθηκε αργότερα με τους παίκτες των δύο ομάδων να ανταλλάσσουν πάσες στο κέντρο του γηπέδου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ