Αθλητισμός

Γυρίζει στην Τούμπα ο παικταράς με συμβόλαιο 18 εκατομμυρίων;

Και ξαφνικά βούιξε ο τόπος με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Σεναριολογία από χθες που θέλει τον Σέρβο έτοιμο να τα παρατήσει και να φύγει από την Αλ Ιτιχάντ. Φημολογία που σέρνεται μήνες. Κοινό μυστικό πως ο «Πρίγιο» δεν περνάει καλά στη Σαουδική Αραβία. Πρόσθετη διάσταση, το γεγονός πως υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές της Αλ Ιτιχάντ, που προσφέρουν το… κερασάκι στην τούρτα.

Εύλογα, άλλο δεν χρειάζονταν από το να δημιουργηθεί ξανά συζήτηση αναφορικά με πιθανή εμπλοκή του ΠΑΟΚ στην όλη υπόθεση. Οι σχέσεις άλλωστε των δύο πλευρών, μετά την κρίση που οδήγησε στην μεταγραφή του Σέρβου στην Αλ Ιτιχάντ τον περασμένο Ιανουάριο, έχουν εξομαλυνθεί πλέον.

Ωστόσο, καλή η σεναριολογία, η πραγματικότητα όμως έχει δεδομένα που καθιστούν την επιβεβαίωση των σεναρίων πολύ δύσκολη. Ο Πρίγιοβιτς έχει ακόμη συμβόλαιο 3,5 χρόνων στην Αλ Ιτιχάντ, εισπράττοντας ετησίως παραπάνω από 5 εκατ. ευρώ. Δεν του μένουν όλα στην τσέπη (αφού από αυτά πληρώνονται οι ατζέντηδες που μεσολάβησαν για το deal), το συμβόλαιο του όμως, αυτό το ποσό αναφέρει.

Κοινώς, μιλάμε για εγγυημένα έσοδα από τη μεριά του Σέρβου της τάξης των +18 εκατ. ευρώ ως το καλοκαίρι του ‘23. Οσο και να… υποφέρει στην Τζέντα, δεν υπάρχει περίπτωση να απαρνηθεί αυτά τα χρήματα. Θα πρέπει λοιπόν κάποιος να καλύψει το συμβόλαιό του. Για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, προφανώς, δεν το συζητάμε. Δεν τίθεται καν θέμα.

Ακόμη όμως και αν υποθέσουμε πως η Αλ Ιτιχάντ βάζει πλάτη, καλύπτοντας μέρος του συμβολαίου του, ποιο θα πρέπει να είναι αυτό προκειμένου ο ΠΑΟΚ, έστω κι με συμφωνία δανεισμού να μπορέσει να φέρει τον Πρίγιοβιτς στην Τούμπα; Και ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το ποσό ασφυκτικό είναι το πλαίσιο για τον Δικέφαλο, όπως επανειλημμένως έχουμε επισημάνει στο sportdog, με το Financial Fair Play.

Κοινώς, για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί ακόμη και δανεισμός του Πρίγιοβιτς, με άκρως ευνοϊκές συνθήκες (να καλύπτει δηλαδή μέρος του συμβολαίου του η σαουδαραβική ομάδα), ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να εξασφαλίσει χώρο στο μπάτζετ του για να δικαιολογήσει τη συγκεκριμένη δαπάνη. Τα χρήματα δηλαδή του κοστίσει ο «Πρίγιο», θα πρέπει να έχουν εξοικονομηθεί από το υπάρχον ρόστερ, με πώληση δηλαδή ή λύση συμβολαίου (για παράδειγμα).

Δύσκολα πράγματα δηλαδή. Και κάτι ακόμη. Ο Πρίγιοβιτς τον ερχόμενο Απρίλιο συμπληρώνει τα 30. Ο ΠΑΟΚ έκανε το deal της ιστορίας του με την πώλησή του, σηματοδοτώντας παράλληλα και την αλλαγή στη μεταγραφική του πολιτική. Νέοι, εξελίξιμοι, με μεταπωλητική αξία οι από την αποχώρηση του Σέρβου τα χαρακτηριστικά των «προσθηκών» των πρωταθλητών (με την εξαίρεση του Στοχ).

Ο Πρίγιοβιτς δεν διαθέτει κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά. Θα πρέπει δηλαδή να γίνουν… αλχημείες, υπερβάσεις (χωρίς να υπάρχει το πλαίσιο για να γίνουν άμεσα) για έναν παίκτη που ο ΠΑΟΚ υπέρ-απόσβεσε, χωρίς σε ενδεχόμενη επιστροφή του να ελπίζει σε κάποιο περισσότερο οικονομικό όφελος. Αγωνιστικά, σαφώς ο Πρίγιο θα έδινε λύσεις.

Ο ΠΑΟΚ άλλωστε ψάχνει για τρίτο φορ. Το πλαίσιο όμως της αναζήτησης των ανθρώπων του Δικεφάλου δεν έχει διαφοροποιηθεί από τη νόρμα που έχει ακολουθηθεί στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους. Και σ’ αυτήν, επαναλαμβάνουμε, ο Πρίγιοβιτς -πέραν των υπολοίπων- δεν ταιριάζει πλέον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές