Μέση Ανατολή

Για εκτόξευση πυραύλου από τη Γάζα κάνει λόγο το Ισραήλ


Το Ισραήλ, ανακοίνωσε πως πραγματοποιήθηκε ρίψη ρουκέτας από τη Γάζα με προορισμό τη χώρα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν τη ρίψη ρουκέτας από εδάφη της Λωρίδας της Γάζας με προορισμό το Ισραήλ. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση έπειτα από τον Σεπτέμβριο.

Για εκτόξευση πυραύλου από τη Λωρίδα της Γάζας έκαναν λόγο οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, σε ανακοίνωσή τους, το απόγευμα της Πέμπτης.

 

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες, το Ισραήλ έχει καταστεί στόχος αρκετών πυραυλικών επιθέσεων από εδάφη που ελέγχονται από τη Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας.

Η τελευταία επίθεση με πύραυλο είχε καταγραφεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ωστόσο, σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, ήταν ανεπιτυχής.

Την προηγούμενη εβδομάδα, βέβαια, τουλάχιστον 84 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις, κοντά στα σύνορα Γάζας - Ισραήλ.

Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή έλαβε χώρα η 80η συνεχόμενη εβδομαδιαία κινητοποίηση των Παλαιστίνιων διαδηλωτών.

Το κύμα διαμαρτυριών ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018, στο πλαίσιο της έναρξης της διεθνούς εκστρατείας, γνωστής και ως «Μεγάλη Πορεία» για την ανάκτηση των παλαιστινιακών εδαφών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...