Κόσμος

Γιατί οι γυναίκες έχουν οργασμούς! Επιστήμονες δίνουν μια νέα απάντηση

Οι επιστήμονες έχουν βρει μια ένδειξη για ένα από τα μεγάλα μυστήρια, αυτό του γυναικείου οργασμού... Οι ερευνητές πιστεύουν τώρα ότι ο οργασμός είναι ένα «εξελικτικό δώρο» από παλαιότερες γενεές ζώων με ωορρηξία μόνο κατά τη διάρκεια του σεξ.

Η απάντηση που απαιτείται για την ωορρηξία σε ζώα όπως τα κουνέλια διατηρήθηκε στους ανθρώπους, πιστεύουν οι επιστήμονες.

Ο Gunter Wagner του Πανεπιστημίου του Yale δήλωσε: «Δεν είναι ένα αναπαραγωγικό χαρακτηριστικό αλλά ένα άλλο, τη σημασία του οποίου πρέπει ακόμα να καταλάβουμε».
Οι ερευνητές έκαναν σε κουνέλια έγχυση με φλουοξετίνη, ένα αντι-καταθλιπτικό που είναι γνωστό ότι μειώνει την ικανότητα επίτευξης οργασμού.

Διαπίστωσαν ότι τα κουνέλια που έλαβαν το φάρμακο είχαν ωορρηξία 30% λιγότερα, υπονοώντας ότι υπήρχε μια βιολογική σχέση μεταξύ ωορρηξίας που προκλήθηκε από τη δράση αυτή και του γυναικείου οργασμού.

Ο Wagner είπε: «Αυτό είναι σημαντικό για την κατανόηση της γυναικείας σεξουαλικότητάς μας».

Στα κουνέλια, τις γάτες και τα κουνάβια, η κλειτορίδα βρίσκεται στην αναπαραγωγική οδό και προκαλεί την απελευθέρωση των ορμονών που είναι απαραίτητες για την τόνωση της ωορρηξίας.

Οι ορμόνες είναι οι ίδιες με εκείνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού στα θηλυκά, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το χρονικό προσδιορισμό της ωορρηξίας ή της αναπαραγωγής στους ανθρώπους.

Αυτό το αντανακλαστικό δεν παίζει πλέον ρόλο στην αναπαραγωγή και τα γυναικεία γεννητικά όργανα αναδιατάχθηκαν στον άνθρωπο και σε κάποια άλλα είδη, αλλά ο οργασμός φαίνεται να είναι μια εξελικτική αναβολή, ανέφεραν οι ερευνητές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές