Στρατός Ξηράς

Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού: 130 χρόνια χαρτογραφώντας την Ελλάδα

130 χρόνια χαρτογραφώντας την Ελλάδα – Εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της ΓΥΣ.

Η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ), στο πλαίσιο του εορτασμού 130 χρόνων από ιδρύσεως της (1889), πραγματοποιεί στις 24 Οκτ 2019 και ώρα έναρξης 11:30, στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών (Μεγάλο αμφιθέατρο), επετειακή εκδήλωση πανηγυρικού χαρακτήρα (είσοδος με επίδειξη πρόσκλησης).

Κύριος ομιλητής ο ομότιμος καθηγητής Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας του ΑΠΘ κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος με θέμα « Η τόλμη των χαρτών. Στιγμιότυπα 130 χρόνων ιστορίας».

Αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης θα τελεστούν τα εγκαίνια επετειακής έκθεσης (κεντρικός διάδρομος ημιώροφου), η οποία θα είναι επισκέψιμη από τις 24 Οκτ – 4 Νοε 2019, τις ώρες λειτουργίας του Πολεμικού Μουσείου.

Το εκθεσιακό υλικό προέρχεται από το αρχείο της ΓΥΣ, το ΕΛΙΑ/ΜΙΕΤ και τη Βιβλιοθήκη & ΚΠ/ΑΠΘ.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό μνήμης και προσφοράς, αποτυπωμένο σε 50 μεγάλες εκθεσιακές επιφάνειες, με χάρτες, φωτογραφικό υλικό και πρωτότυπα επεξηγηματικά και ερμηνευτικά κείμενα, καλύπτοντας όσα προηγήθηκαν της ίδρυσής της ΓΥΣ (1832 – 1889), τη σταδιακή εξέλιξη της δομής και της λειτουργίας της, με ιδιαίτερη έμφαση στη πρώτη περίοδο λειτουργίας της (1889-1922), που συντελέστηκαν σημαντικά ιστορικά γεγονότα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...