Κόσμος

Γαλλία: 84χρονος ομολόγησε την επίθεση σε τζαμί - Ήθελε «εκδίκηση για την Παναγία των Παρισίων»

Ένας 84χρονος φαίνεται να ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της επίθεσης σε τέμενος στη Γαλλία, ενώ τόνισε πως το έκανε για να «εκδικηθεί για την καταστροφή» του Ναού της Παναγίας των Παρισίων από την πυρκαγιά.

Ο δράστης αποδίδει την καταστροφή στους μουσουλμάνους, σύμφωνα με όσα έγιναν σήμερα γνωστά από τον εισαγγελέα.

«Το σύνολο της κατάθεσής του θέτει ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της ψυχικής υγείας του με τρόπο που αυτή τη στιγμή εξετάζεται από έναν ψυχίατρο, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η ποινική ευθύνη του» εξήγησε ενώπιον δημοσιογράφων ο Μαρκ Μαριέ.

Ο Κλοντ Σινκέ ομολόγησε κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του ότι προσπάθησε να βάλει φωτιά στο τέμενος της Μπαγιόν (νοτιοδυτική Γαλλία), αλλά τόνισε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει κάποιον.

Καθώς τον αιφνιδίασαν δύο 70χρονοι, φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον τους, τραυματίζοντάς τους σοβαρά. Εντούτοις, υποστήριξε ότι «φρόντισε να ελέγξει πολλές φορές το τέμενος προτού βεβαιωθεί ότι θα επενέβαινε τη στιγμή που δεν θα υπήρχε πολύς κόσμος εκεί» σημείωσε ο εισαγγελέας.

Ο Κλοντ Σινκέ ήταν υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (που μετονομάστηκε σε Εθνική Συσπείρωση) το 2015 στις περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με τον Τζορντάν Μπαρντελά, ευρωβουλευτή της Εθνικής Συσπείρωσης, ο ύποπτος δεν ήταν πλέον μέλος του κόμματος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές