Κύπρος

Βόμβα των Τimes: Πάνε για λουκέτο οι Βρετανικές βάσεις στην Κύπρο

Δημοσίευμα των βρετανικών The Times αναφέρει ότι το σχέδιο της Λεμεσού για ανάπτυξη θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και στο κλείσιμο των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου, επικαλούμενες δηλώσεις του δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη με τον ίδιο να κάνει λόγο για παραπλανητικό δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, κάνουν αναφορά στο «φιλόδοξο» σχέδιο του δημάρχου Λεμεσού για ανάπτυξη κοντά στην περιοχή του Ακρωτηρίου, ενώ το δημοσίευμα επικαλούμενο δηλώσεις του Νίκου Νικολαΐδη αναφέρει ότι «οι μελλοντικές γενιές θα διώκουν τις Βρετανικές Βάσεις που εδρεύουν στην Κύπρο και θα ζήτησαν "ψήφισμα" για να τερματίσουν τη ρύθμιση».

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας ότι ο Νικολαΐδης δήλωσε: «Οι βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο είναι ξεπερασμένες. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με τη Βρετανία, αλλά αυτό πρέπει να επιλυθεί. Ας ελπίσουμε ότι μπορεί να γίνει φιλικά».

Από την άλλη ο δήμαρχος Λεμεσού σε γραπτή του δήλωση στο Sigmalive αναφέρει:

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα των Times επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

Το δημοσίευμα σε ότι αφορά τις φερόμενες δηλώσεις μου είναι παντελώς παραπλανητικό. Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι η οποιαδήποτε ανάπτυξη στην Λεμεσό, είτε εν εξελίξει είτε προγραμματιζόμενη, στρέφεται ενάντια στις Βρετανικές Βάσεις. Ερωτηθείς γενικά για το θέμα των Βρετανικών βάσεων, ανέφερα ότι η ύπαρξη των στρατιωτικών Βάσεων σε μια κυρίαρχη χώρα όπως η Κύπρος είναι σήμερα ένας αναχρονισμός ο οποίος δεν μπορεί παρά σε κάποιο στάδιο στο μέλλον να τερματιστεί.

Έχω ήδη αποστείλει επιστολή στους Times, με την οποία ζητώ διόρθωση του δημοσιεύματος τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...