Κόσμος

Βρετανία: Πέντε υπουργοί σκέφτονται το "exit", εάν δουν πως η χώρα οδεύει σε no-deal Brexit

Αντιμέτωπος με νέα «ανταρσία» στους κόλπους της κυβέρνησής του και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, των Συντηρητικών, είναι έτοιμος να βρεθεί ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Με την ανησυχία να εντείνεται ολοένα περισσότερο, καθώς η χώρα οδεύει σε αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, μια ομάδα τουλάχιστον πέντε υπουργών θεωρείται πως θα παραιτηθεί ομαδικά, γράφει η εφημερίδα «The Times» στο φύλλο της που κυκλοφορεί.

Η υπουργός Πολιτισμού Νίκι Μόργκαν, ο υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Τζούλιαν Σμιθ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ και ο γενικός εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ εκτιμάται πως σκοπεύουν να παραιτηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας.

Στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε στην εφημερίδα υπό τον όρο να μην κατονομαστεί ότι «πολύ μεγάλος αριθμός» μελών του κοινοβουλίου που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις επίσης θα παραιτηθεί εάν η χώρα φανεί πως οδεύει στο λεγόμενο no-deal Brexit.

«Η κυβέρνηση ορίζει τη στρατηγική, όχι αξιωματούχοι που δεν έχουν εκλεγεί. Εάν αυτό που βλέπουμε αποτελεί προσπάθεια να γίνει κάτι τέτοιο, θα αποτύχει» επεσήμανε άλλος υπουργός -που επίσης δεν κατονομάζεται- στην εφημερίδα αναφερόμενος στον κορυφαίο σύμβουλο της Ντάουνινγκ Στριτ, τον Ντόμινικ Κάμινγκς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ