Πολιτική

Βορίδης για το «αντάρτικο» Πολάκη-Τζανακόπουλου: Τέτοια έκαναν οι χρυσαυγίτες

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας η προανακριτική για τη Novartis, μετά την εξαίρεση του Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου από μέλη της επιτροπής.

Νωρίτερα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, αντέδρασε για μια ακόμη φορά στην απόφαση της πλειοψηφίας της επιτροπής η οποία αποτελείται από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Πολάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό έκανε λόγο για επίδειξη «πολιτικού τσαμπουκά», ενώ διεμήνυσε χαρακτηριστικά ότι «Την Πέμπτη θα είμαστε εκεί κι ας τολμήσουν να φέρουν τη φρουρά για να μας βγάλει έξω».

Βορίδης: «Τέτοια έκαναν οι χρυσαυγίτες»

Στιγμές αργότερα, ο υπουργός απάντησε στα λεγόμενα του Παύλου Πολάκη έδωσε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «χρυσαυγίτικη» την συμπεριφορά των κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου. «Οι τελευταίοι που έκαναν αυτά ήταν οι χρυσαυγίτες και νομίζαμε ότι τελειώσαμε», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Μάλιστα, ο Μάκης Βορίδης περιέγραψε το τι θα συμβεί σε περίπτωση που αρνηθούν να εγκαταλείψουν την αίθουσα όπου θα συνεδριάζει η επιτροπή.

«Από την στιγμή που δεν είναι μέλη της επιτροπής, είναι τρίτοι βουλευτές. Υπάρχουν μέτρα που προβλέπει ο κανονισμός. Το πρώτο είναι ότι εγείρεται ο Πρόεδρος και του κάνει παρατήρηση. Στην συνέχεια επαπειλείται ποινή. Στην συνέχεια στο τέλος του ζητούν την απομάκρυνση. Αν δεν απομακρυνθεί καλείται η φρουρά να τον απομακρύνει», σημείωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός.

Καραγκούνης: Πειθαρχικά μέτρα αν επιμείνουν Πολάκης-Τζανακόπουλος

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μάκη Βορίδης κινήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης. «Θα εφαρμοστεί ο κανονισμός της Βουλής και τα όσα προβλέπονται για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και άλλα πειθαρχικά μέτρα για ανάρμοστη συμπεριφορά, εάν οι κύριοι Πολάκης και Τζανακόπουλος επιμείνουν να θέλουν να παραβιάσουν την απόφαση της προανακριτικής επιτροπής», είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...